Euroviisujen teemana True Fantasy

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ensi keväänä Suomessa järjestettävä Eurovision laulukilpailu on saanut teemakseen True Fantasy. Teema antaa lähtökohdan koko kilpailun visuaaliselle ilmeelle ja toteutukselle.

– Ensi kevään Eurovision laulukilpailu rakennetaan viime vuosien tapaan yhden teeman alle. Teeman tulee antaa visuaaliselle suunnittelulle mahdollisuuksia moniin eri tilanteisiin ja toteutuksiin. Sen tulee antaa ohjelmantekijöille lähtökohdan, josta on helppo luoda uutta, jotain jopa ennennäkemätöntä, vastaava tuottaja Heikki Seppälä määrittelee.

– Haluamme myös, että Suomen teemassa on mukana Suomi ja suomalaisuus, ja tässä ajattelemme vastakohtaisuuksia, joita maahamme on liitettävissä: valo ja pimeys, pohjoisen tunturit ja toisaalta etelän saaristot, vahva sidoksemme luontoon ja toisaalta nopea tekninen kehitys, vaiteliaisuus ja toisaalta voima ja luova hulluus, jota Lordikin omintakeisella tavallaan edusti.

Eurovision laulukilpailun ilmeestä ja lavastuksesta vastaavat nuoret kotimaiset osaajat, kun ilmeen suunnittelijaksi on valittu graafinen toimisto Dog Design ja lavastuksen suunnittelevat Taideteollisen Korkeakoulun nuoret tekijät. Valinnassa oli mukana yli kymmenen toimistoa ja alan ammattilaista.