Tenacious D: Maailman paras rokkibändi

Elokuvat · Stara.fi

Muusikoinakin tunnettu parivaljakko Jack Black ja Kyle Gass ovat lyöttäytyneet yhteen komediaelokuvassa Tenacious D: Maailman paras rokkibändi, joka on musikaalimuotoon puettu komediaelokuva. Siinä kaksi aloittelevaa elämäntaparokkaria perustavat bändin. Saadakseen tehtyä kaikkien aikojen biisin, poikien pitää löytää maaginen Kohtalon Plektra.

Perusjuoni on siis yksinkertainen, mutta tuntuu väkisin väännetyltä. Kuningasidea puuttuu myös muilta osin tästä elokuvasta, joka onkin ensi sekunneista saakka typerää kaatuilu- ja pieruhuumoria. Käsikirjoitukseen on kerätty kaikki rokkikliseet ja ideavarkaissa on käyty lukuisissa klassikkoleffoissa. Elokuva onkin 2000-luvun Wayne´s World sillä erotuksella, että tämä leffa on surkea.

Yleisen tunnelman ja kohelluksen perusteella kohderyhmänä ovat ilmeisesti lapset, mutta vuorosanoista ehkä joka neljäs on kirosana, joten lapsillekaan tätä ei voi suositella. Elokuvan vastaava tuottaja on mainioista komediarooleistaan tunnettu Ben Stiller, jonka kannattaisi jatkossa keskittyä siihen mitä osaa. Stiller nähdään toki myös tässä elokuvassa pienessä sivuroolissa.

Jack Blackin laulunlahjat ovat todellisuudessakin ihan mukavat, mutta ei miehestä hittiartistia ainakaan tämän elokuvan perusteella voi veikata. Kyle Gass kykenee hänkin vain välttävään suoritukseen Blackin aisaparina.

Tenacious D: Maaiman paras rokkibändi on vahva ehdokas vuoden huonoimmaksi elokuvaksi. Blackin ja Gassin lisäksi leffasta voi bongata minirooleissa tuttuja rock-nimiä, kuten Meat Loaf, Dave Grohl ja Ronnie James Dio.

Pisteet 1/5