Rock´n´Roll Never Dies

Elokuvat · Stara.fi

Juha Koirasen esikoisohjaus ja käsikirjoitus nostaa miehen kertalaakista kiinnostavaan joukkoon. Elokuvassa Samuli Edelmannin esittämä Taneli ”Tiger” Hietanen on 15-vuotiaan tasolla oleva lähes nelikymppinen peräkammarin poika, joka haaveilee yhä rock-urasta vanhempiensa tuella. Uransa suurimman keikan paikallisessa lähiökuppilassa heittänyt Tiger (lausutaan Tikeri) elää rockille, vaikka ei sitä välttämättä osaakaan soittaa.

Pikkukaupungissa asuvalle Tigerille tulee kuitenkin mahdollisuus päästä keikalle Helsinkiin lapsuutensa bänditoverien (Kari-Pekka Toivonen ja Ilkka Koivula) kanssa. Helsingissä bändiä odottaa kuitenkin keikka, jollaista rockin nimeen vannova yhtye ei koskaan halua kohdata. Samalla Tiger yrittää epätoivoisesti tehdä vaikutusta ihastukseensa Kitiin (Hennariikka Laaksola). Miniroolissa vilahtaa myös Laura Birn. Samuli Edelmann tekee takuulla yhden uransa parhaista roolitöistä.

Rock´n´Roll Never Dies ottaa löysät pois heti alussa, kun leffayleisö nauroi itsensä oikeaan tunnelmaan jo alkuminuuteilla. Käsikirjoitus hakee vertaistaan, kun rocksceneä sivalletaan hulvattoman osuvasti kerta toisensa jälkeen. Päivän hitpick voisi olla Tigerin soolokappale Äiti tekee mun lempiruoat… Yli kahden tunnin elokuvaa olisi tosin voinut huoletta lyhentää muutamasta kohdasta, sillä leffa tuntuu ainakin puoli tuntia ylipitkältä.

Elokuva on loistavaa parodiaa rockmaailmasta ja rock-urasta haaveilevista pojista. Hauskinta on ehkä se, että samanlaisia poikia on oikeasti olemassa – myös Suomessa. Ehkä osittain siksi puhtaana komediana alkanut tarina kääntyy loppua kohti draamaksi. Naula pakaroiden välissä elokuvan taiteellista antia arvioivat elokuvakriitikot tuskin tätä elokuvaa tajuavat, mutta musadiggareille tässä on ihan must-elokuva!

Pisteet 4/5