The Holiday

Elokuvat · Stara.fi

Tämän joulun virallinen joululeffa on The Holiday, jota tähdittävät Cameron Diaz, Kate Winslett, Jude Law ja Jack Black. Kyseessä ei ole aivan perinteinen jouluelokuva, sillä tässä ei mässäillä joulukuusilla ja muulla perinteisellä joulukrääsällä. Elokuva on draamakomedia, joka kertoo kahden naisen ihmissuhteista ja siitä, kuinka pieni maailma voikaan olla. Ripauksella joulun tunnelmaa elokuvasta kehkeytyy mielenkiintoinen ja hauska tarina.

Kalifornialainen mainostoimiston omistaja Amanda (Cameron Diaz) ja englantilainen hääkolumnisti Iris (Kate Winslet) asuvat eri puolilla maailmaa ja heitä yhdistää vain kaksi asiaa: He ovat molemmat katkeran pettyneitä miehiin ja kaipaavat muutosta elämiinsä. Muutos on kuitenkin vain klikkauksen päässä, sillä he löytävät toisena verkkosivulta, jossa ihmiset tarjoutuvat vaihtamaan asuntonsa, autonsa tietyksi ajaksi. Vuorokaudessa Amanda on jo kylmässä Englannissa ja Iris puolestaan luksustalossa Los Angelesissa.

Alku ei suju ihan suunnitelmien mukaan, mutta pian naiset saavat yllättäviä ystäviä, ja kasassa on puhtaan ihmissuhde-elokuvan ainekset. Iris ystävystyy Amandan työtoverin (Jack Black) kanssa ja Amanda Iriksen isoveljen (Jude Law) kanssa. Mutta kasvaako ystävyys ihastumiseksi tai jopa rakkaudeksi?

Elokuvan alun tunnelmassa on paljon Bridget Jonesia, mutta muuten elokuva on omaa luokkaansa. Kliseitä toki viljellään, mutta se tehdään hyvällä maulla. Kate Winslet tekee onnistuneen roolityön ja Jack Black yllättää positiivisesti pitämällä kasvonsa peruslukemilla. Cameron Diaz on oma herttainen itsensä. Muutaman sekunnin cameona leffassa vilahtaa myös itse Dustin Hoffman.

Elokuvan musiikki on harvinaisen onnistunutta. Äänimaailma tukee valkokankaan tunnetiloja harvinaisen hyvin. Kokonaisuutena The Holiday on joululeffojen peruskamaa, eli elämänmakuinen ja hauska pätkä.

Pisteet 3/5