Musta Dahlia

Elokuvat · Stara.fi

Tositapahtumiin osittain pohjautuvaan James Ellroyn kirjaan perustuva Musta Dahlia on tarina lesboista, rahasta ja vallasta 1940-luvun Los Angelesissa. Nyrkkeilijänä tunnetuksi tullut poliisi (Josh Harnett) alkaa parinsa kanssa tutkia kauniin Elizabeth Shortin raakaa murhaa. Tutkimusten tiimellyksessä hän tutustuu lesbonaiseen (Hilary Swank), ja pian selviää, että hänellä on ollut yhteyksiä tapettuun naiseen.

Monimutkaisen kieroilun, rikospomojen ja varhaisten pornoelokuvien seasta alkaa lopulta löytyä palasia, jotka loksahtavat yhteen. Palaset eivät kuitenkaan ole tarpeeksi tiiviitä, jotta syyllinen selviäisi varmasti. Lopulta myös virkapukujen alta löytyy rikollisia, joilla on mahdollisesti sormensa pelissä murhan kanssa.

Brian De Palma on ohjannut rikostarinan, jonka käsikirjoitus ei kuitenkaan anna mitään uutta lajityyppiin. Tarina ei kanna kovin intensiivisesti, mutta lopulta siitä muodostuu mielenkiintoinen salailun verkko. Ohjauksen ote on samankaltaista esimerkiksi Sin City -elokuvan kanssa musiikkia ja kertojaa myöden. Sarjakuvamaisuutta mukana ei tosin ole.

Musta Dahlia on kaikin puolin tyylikäs elokuva, joka soljuu tasaisesti ilman erikoisia säväyksiä suuntaan tai toiseen.

Pääosissa: Josh Hartnett, Scarlett Johansson, Aaron Eckhart, Hilary Swank, Mia KirshnerEnsi-ilta: 29.12.2006Kesto: 2:03

Pisteet 3/5