The Prestige

Elokuvat · Stara.fi

Christopher Nolanin tuorein ohjaus on taikuuteen ja illuusioon perustuva jännäri. 1900-luvun alkupuolen Lontooseen sijoittuvassa elokuvassa kaksi taikurimestaria, Robert Angier (Hugh Jackman) ja Alfred Borden (Christian Bale), käyvät sananmukaisesti veristä kilpailua kansan suosiosta ja julkisuudesta. Kaikki keinot tuntuvat olevan sallittuja sodassa, rakkaudessa – ja taikuudessa.

Temppujen huipennus, The Prestige, on haluttua kauppatavaraa, joka on harvoin myynnissä. Niinpä parhaista tempuista ollaan valmiita maksamaan suuria summia, jopa oman terveyden kustannuksella. Kun kuvioita sekoittamaan astuu vielä kaunis avustaja (Scarlett Johansson), on soppa keitetty. Keneenkään ei voi luottaa, ja siksi omatkin muistiinpanot on pakko kirjoittaa salakirjoituksella. Jossain vaiheessa ne kuitenkin päätyvät kilpailijan käsiin.

Angierin tekninen avustaja Cutter (Michael Caine) pitää huolen siitä, että työnantajan temput saadaan näyttämään mahdollisimman upeilta. Hänellä on toki sormensa pelissä myös esiripun takaisessa taistelussa.

Elokuva lähtee liikkeelle hieman hitaasti, mutta lopulta The Prestige on mukaansatempaava sukellus taikuuden ja illuusion maailmaan. Erikoistehosteilla korostetaan tarinaa, mutta niillä ei mässäillä liikaa. Näyttelijävalinnat ovat onnistuneita, ja esimerkiksi Hugh Jackman tekee parhaan roolinsa aikoihin. Leffan tarina on monisäikeinen ja sen loppuratkaisu – The Prestige – on suorastaan loistava.

Genre: Draama / jännitysOhjaus: Christopher NolanKesto: 133min.Ikäraja: 11Pääosissa: Hugh Jackman, Christian Bale, Michael Caine, Scarlett JohanssonEnsi-ilta: 05.01.2007

Pisteet 3/5