Ghost Rider – Aaveajaja

Elokuvat · Stara.fi

Sarjakuviin perustuvista elokuvistaan tunnettu Marvel Comics tuo valkokankaalle Ghost Rider – Aaveajaja -supersankarin. Elokuva kertoo surmanajaja Johnny Blazesta (Nicolas Cage), joka myy vahingossa sielunsa paholaiselle.

Nyt paholainen haluaa periä oman osansa sopimuksesta, ja Johnny muuttuu öisin liekehtiväksi kätyriksi, jonka tehtävä on palauttaa helvetistä paenneet takaisin manan majoille. Samalla hän yrittää selvitellä suhdettaan nuoruuden rakastettuunsa Roxanneen (Eva Mendes).

Kuten arvata saattaa, käsikirjoitus on äärimmäisen ennalta-arvattava ja siksi jopa korni. Tarina onkin näennäisestä jännityksestään huolimatta lähinnä haukotuttavan lapsellinen, ja sellaisena suunnattu lähinnä 12-vuotiaille supersankarien ja palavien moottoripyörien faneille. Ghost Rider ei onnistu säväyttämään missään vaiheessa.

Parhaiten elokuva onnistuu erikoisefekteissään, jotka ovat keskivertoa tyylikkäämpiä. Pääosassa nähtävä Nicolas Cage onnistuu roolissaan vain keskinkertaisesti, ja sivuosien tähdet lienee hankittu käsikirjoittajan kanssa samasta harrastelijateatterista.

Meno paranee hieman loppua kohti, mutta leffasta kuoriutuu parhaimmillaankin vain tavanomainen tusinaosaston supersankarielokuva, jossa pahikset etsivät sankarin heikkoa kohtaa ja käyttävät lopulta tätä ”kryptoniittiä” taistelussa hyvän ja pahan välillä. Hoh hoijaa… Sama tarina on nähty valkokankaalla jo sata kertaa aikaisemmin. Kaksi pistettä erikoisefekteistä.

Genre: Toiminta/fantasiaOhjaus: Mark Steven JohnsonPääosissa: Nicolas Cage, Eva Mendes, Wes Bentley, Sam Elliott, Donal Logue, Peter FondaEnsi-ilta: 23.02.2007Kesto: 1:52

Pisteet 2/5