BWO – Bodies Without Organs

Haastattelut · Stara.fi

Kolmikko Alexander, Martin ja Marina muodostavat menestyneen ruotsalaiskokoonpanon nimeltä BWO – Bodies Without Organs. Yhtye on myynyt Ruotsissa jo tuplaplatinaa ja se on palkittu kotimaassaan muun muassa parhaana popbändinä.

Tuorein tunnustus on jo toistamiseen voitettu Ruotsin paras bändi -palkinto Aftonbladetin vuosittain järjestämässä Rock Björnen -gaalassa. Stara tapasi orkesterin NRJ Radio Awardsien palkintojenjaossa, jossa yhtye kertoili mietteitään jääkiekosta, poikabändeistä ja kertasi tunnelmiaan juuri voitetusta Rock Björnen palkinnosta.

– Viime vuonna kukaan ei uskonut, että voittaisimme, koska kisasimme Kenttiä ja The Cardigansia vastaan. Voitimme kuitenkin molemmat. Tänä vuonna kaikki sanoivat, että ette voi voittaa toistamiseen ja voitimme jälleen. Ilmeisesti BWO:ssa on jotain ja ruotsalaisyleisö edelleen rakastaa meitä, Alexander hehkuttaa.

Nuoruus, kauneus ja kokemus

Alexander ja Marina ovat tehneet yhteistyötä jo vuosia. Uudempaa verta ja nuoruutta yhtyeessä edustaa Martin. Nuorukainen on saanut tärkeää tietoa konkareilta sekä musiikin että yksityiselämän suhteen. Martin on tyytyväinen bändiinsä ja häntä pelottaa pelkkä ajatus siitä, että hän kuuluisi tämän kokoonpanon sijasta poikabändiin.

– Joskus Alexander haluaa kiusata minua ja hän uhkailee, että jos olisimme nuorempia tämä olisi poikabändi ja tuo ajatus saa minut näkemään painajaisia, paljastaa Martin.

Suomessa kun ollaan ja jutellaan ruotsalaisen bändin kanssa, ei voi välttyä aiheelta Suomi vastaan Ruotsi. Alexanderilla on selvä resepti siihen kuka on kuka jääkiekossa.

– Muistakaa, mitä menestyneemmäksi tulette kansainvälisesti musiikissa sitä huonommaksi tulette jääkiekossa. Kun Ruotsi vei menestyksekkäästi musiikkia muualle maailmaan, olimme todella huonoja jääkiekossa ja Suomi voitti aina Ruotsin. Nyt kun te olette tulleet menestyksekkäiksi musiikissa, olette huonoja jääkiekossa ja Ruotsilla menee siinä loistavasti. Muistakaa, että on maksettava hinta ollakseen hyvä jääkiekossa.

BWO ei lepää laakereillaan, vaan tekee parhaillaan jo kolmatta albumiaan. Levy on luvassa syksyllä ja uusi singlekin saadaan toivottavasti kauppoihin ennen kesää.

– Kaikki muut bändit julkaisevat albumin joka neljäs vuosi. Meillä ei ole aikaa odottaa niin pitkään vaan julkaisemme uuden albumin joka vuosi. Olemme koviten työskentelevä bändi showbisneksessä, Alexander väittää.

Paula Myllykoski