The Queen

Elokuvat · Stara.fi

Prinsessa Dianan kymmenen vuoden takainen kuolema on monilla vielä tuoreessa muistissa. Tuota aikaa luotaa brittileffa The Queen, joka päästää katsojan kurkistamaan hovin tapahtumiin prinsessan kuoleman jälkimainingeissa.

Tarina on tietenkin fiktiivinen, mutta siinä on lukuisia yhtymäkohtia tositapahtumiin. Ohjaaja onkin sisällyttänyt elokuvaan paljon aitoa uutismateriaalia, jota nähtiin aikanaan myös Suomen televisiossa. Siten tarinaan on saatu syvyyttä, ja katsoja voi uskoa, että kulissien takaiset tapahtumat pitävät paikkansa. Lopputuloksena on herkullinen ajatusleikki tavalliselta kansalta salatun maailman tapahtumista.

Elokuvan pääosien esittäjillä ei ole ollut helppoa esittää olemassa olevia ja useimmille ainakin julkisuudesta tuttuja ihmisiä, mutta varsinkin kuningattaren roolissa nähtävä Helen Mirren ja pääministeri Tony Blairin roolissa nähtävä Michael Sheen suoriutuvat rooleistaan upeasti. Katsoja tuudittautuu nopeasti heidän hahmojensa autenttisuuteen.

Elokuva antaa rivien välissä kitkerääkin kritiikkiä monarkiaa ja sen ylläpitämistä vastaan. Tosielämässä sitkeästi liikkuneisiin huhuihin Diana salamurhasta elokuva ei ota kantaa. The Queen on herkullinen ja antoisa kurkistus mielenkiintoisiiin tapahtumiin.

Genre: DraamaOhjaus: Stephen FrearsPääosissa: Helen Mirren, Michael Sheen, James Cromwell, Helen McCrory, Alex Jennings, Roger Allam, Sylvia SymsEnsi-ilta: 26.01.2007Kesto: 1:45

Pisteet 4/5