Norbit

Elokuvat · Stara.fi

Eddie Murphy suuttui äskettäin, kun häntä ei palkittu parhaasta sivuosasta Dreamgirls -elokuvasta. Miehen tuoreen Norbit -elokuvan nähtyään ei enää tarvitse ihmetellä miksi pysti meni sivu suun. Elokuva on nimittäin niin huonoa pissa-kakka-kaatuilu -osaston kohellushuumoria, että se aiheuttaa enemmän myötähäpeää kuin naurua.

Elokuva kertoo Norbitista, joka on ollut syntymästään saakka sössöttävä alisuoriutuja. Hän on mennyt naimisiin kaupungin suurikokoisimman ”kaunottaren” kanssa, jonka tossun alta Norbit yrittää pyristellä pois. Norbitin nuoruuden rakkaus Kate (Thandie Newton) muuttaa kuitenkin takaisin kaupunkiin ja soppa on keitetty.

Murphy näyttelee jälleen useita eri rooleja, ja suoriutuu niistä välttävästi. Elokuvan katsojien älykkyyttä aliarvioiva käsikirjoitus heittää kuitenkin tumman varjon Murphyn muuten kelpo suoritusten ylle. Tähän verrattuna jopa Scary Movie 3 ansaitsisi parhaan käsikirjoituksen Oscarin. Jos väkisin kaivetaan jotain positiivista, niin Thandie Newton toimii roolissan mainiosti. Elokuvasta löytyy kyllä pari repliikkiä, jotka saavat hienoisen hymyn huulille – hetkeksi.

Kyseessä on toki naurettava elokuva, mutta ei siksi että se naurattaisi.

Ohjaus: Brian RobbinsPääosissa: Eddie Murphy, Thandie Newton, Eddie Griffin, Terry Crews, Cuba Gooding JrEnsi-ilta: 9.3.2007Kesto: 1:44

Pisteet 1/5