Good Shepherd

Elokuvat · Stara.fi

CIA-järjestön syntyä edeltäviin tapahtumin sijoittuva elokuva Good Shepherd kertoo Yhdysvaltojen ulkopolitiikasta ja sen toteuttajista, agenteista, kylmän sodan tiimellyksessä.

Edward Wilson (Matt Damon) on agentti, joka ei sekoita työtään ja perhettään. Työssä menee hyvin, kun maailman asioita pitää hoidella kuntoon isänmaan etujen mukaisesti. Kotona odottava vaimo (Angelina Jolie) ei ole kuitenkaan tyytyväinen tilanteeseen, ja lapset eivät ole isää juuri nähneet.

Tarinan viitekehys liittyy todelliseen tapahtumaan, Sikolenlahden maihinnousuun vuonna 1961, jonka katastrofaaliseen lopputulokseen Wilsonilla oli ehkä tietämättään osuutta. Jokaisella tärkeällä agentilla on henkilökohtainen vasta-agenttinsa, ja lopputuloksena onkin herrasmiesmäistä kisailua agenttien välillä. Nyt pelissä on kuitenkin panoksena ihmishenkiä, kun kaikki vakoilevat kaikkia. Perustarinan lisäksi moniulotteisessa käsikirjoituksessa on mukana myös ihmissuhteita ja rakkautta.

Robert De Niron ohjaustyö on sujuvaa, ja elokuvassa nähdään esimerkiksi elokuvahistorian tyylikkäin paperin polttaminen. Näyttelijätähti nähdään myös sivuosassa elokuvassa. Matt Damon toimii mainiosti salaperäisen pidättyväisen agentin roolissaan, vaikka maskeeraus ei toimikaan odotetusti. Hän ei nimittäin vanhene lainkaan 20 vuodessa. Sivuosassa elokuvassa nähdään myös Suomen passi.

Genre: Draama/jännitysOhjaus: Robert De NiroPääosissa: Matt Damon, Robert De Niro, Angelina Jolie, Joe Pesci, Alec BaldwinEnsi-ilta: 23.2.2007Kesto: 2:51

Pisteet 3/5