HIM lämmittelee Metallicaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen kaikkien aikojen menestynein rockyhtye HIM lähtee mukaan Metallican kiertueelle. Karismaattisen Ville Valon luotsaama HIM esiintyy Metallican lämmittelijänä Suomen, Norjan, Ruotsin ja Venäjän konserteissa.

Vuonna 1994 perustettu HIM on uransa aikana myynyt maailmanlaajuisesti yli 4,4 miljoonaa albumia. Yhtyeen viimeisin studioalbumi Dark Light on myynyt kultaa, eli yli 500.000 kappaletta, Yhdysvalloissa. Kyseessä on historian ensimmäinen suomalaisbändi joka on ylittänyt kultalevyyn oikeutetun määrän Yhdysvaltojen levymarkkinoilla. HIM julkaisee kuudennen studioalbuminsa heinäkuussa.

HIMin ja Metallican yhteiset kiertuepäivät ovat:

10.7. Valle Hov, Oslo, Norja

12.7. Stadion, Tukholma, Ruotsi

15.7. Olympiastadion, Helsinki, Suomi

18.7. Lushniki, Moskova, Venäjä

HIMin ja Metallican heinäkuinen Suomen konsertti on loppuunmyyty. Olympiastadionin noin 42.000 paikan kapasiteetti myytiin loppuun alle tunnissa. Myös Tukholman ja Oslon konserttiliput loppuivat ennätysajassa.

Metallica on ollut yli kahden vuosikymmenen ajan musiikkimaailman huipulla. Yhtye muistetaan mm. kappaleistaan Enter Sandman, Creeping Death, The Unforgiven, One ja Seek And Destroy. Platina- ja kultamyyntirajoja 40 maassa rikkoneen Metallican levyjä on myyty yli 93 miljoonaa kappaletta. Viimeksi yhtye vieraili Suomessa vuonna 2004, jolloin Olympiastadionin täytti 50.000 innostunutta fania.