Mr. Bean lomailee

Elokuvat · Stara.fi

Brittipelle Mr. Bean on hauskuttanut katsojia televisiossa jo pitkään, ja nyt Rowan Atkinsonin mainio hahmo nähdään jälleen myös valkokankaalla elokuvassa Mr. Bean lomailee. Suuntana on siis etelä, kun Bean voittaa palkintomatkan Cannesiin. Kuten arvata saattaa, matkalla sattuu kommelluksia toisensa jälkeen.

Elokuvalla on kaksi puolta. Toisaalla se on rasittavan lapsellista ja kornia kohkausta, mutta toisaalla saadaan nauttia Atkinsonin herkullisesta teatraalisuudesta. Ikävä kyllä pääpaino on tällä kertaa kohkauksessa. Käsikirjoittajilta eivät ole ideat loppuneet, ja mukaan on saatu pari oikeasti hersyvän hauskaa kohtausta.

Ohjauksesta nyt tuskin voidaan tämänkaltaisessa sketsikokoelmassa edes puhua. Yksittäisenä elokuvana Mr. Bean lomailee ansaitsisi yhden tai kaksi pistettä, mutta Beanille ominaisessa kontekstissa se ei jää lainkaan heikoimpien joukkoon. Tuskin tätä taideleffa-friikit menevätkään katsomaan. Jos Bean on naurattanut aikaisemmin, lienee tässä katsomisen arvoinen raina. Muuten kannattaa jäädä kotiin.

Ohjaus: Steve BendelackPääosissa: Rowan Atkinson, Willem DafoeEnsi-ilta: 30.3.2007Kesto: 1:31

Pisteet 3/5