Within Temptation Staralle: Katran biisi on kopio!

Euroviisut · Stara.fi

Hollantilainen Within Temptation yhtye käväisi pari viikkoa sitten keikoilla Suomessa. Yhtye kertoi Staralle olevansa yhä vahvasti sitä mieltä, että Katran euroviisukappale on selkeä plagiaatti heidän Jillian -hitistään.

– Euroviisut eivät kiinnosta meitä lainkaan. Tiedämme kuitenkin, että yhtä artistia syytettiin kappaleemme plagioinnista. Emme kuitenkaan tiedä kuinka tapaus päättyi, yhtyeen kitaristi Ruud kertoi.

Kuullessaan Staralta Yleisradion plagiaattiraadin päätöksestä yhtyeen jäsenet pyörittelivät päätään ja naureskelivat epäuskoisina.

– On olemassa vain 12 nuottia, joten on suoranainen ihme, että ihmiset keksivät vielä uusia kappaleita. Kuulin tuon kappaleen, kun joku oli tehnyt siitä vertailua YouTubeen, ja ajattelin että tässä on aika selvä kopio.

– Kuulin, että kappaletta vastaan nostettiin oikeusjuttu tai jotain sinne päin, jonka he sitten voittivat ja kappale sai olla mukana kilpailussa. Meillä ei ollut hajuakaan jutun lopputuloksesta.

– Rehellisesti sanottuna pystyin tapauksesta kuullessani vain nauramaan. Kuinka he voivat ottaa itsensä tosissaan. Sain siis hyvät naurut ja unohdin koko jutun, Ruud kertoi.

Within Temptation -yhtyeen koko puolen tunnin pituinen haastattelu julkaistaan pian Staran podcastina!