Stara kamera

Matkailu Viihdeuutiset

Lentäjän silmiähivelevät valokuvat saavat huokaamaan ihastuksesta

Lentäjät pääsevät nauttimaan maapallon monimuotoisuudesta lintujen perspektiivistä. Taivaankannen maisemia ihaileva pilotti Christiaan van Heijst on julkaissut valokuviaan kauneutta arvostavien ihasteltavaksi. Jumbo jetin lentäjä on ikuistanut aurinkotuulia, ukkosia ja linnunradan spiraaleja.

Harva ihminen pääsee nauttimaan yhtä näyttävistä maisemista kuin lentokoneiden kapteenit. Valokuvausta tosimielellä harrastava Christiaan van Heijst kertoo Bored Panda -sivustolle, että on saa suunnatonta nautintoa ikuistaessaan luonnon valoja ja varjoja otoksiinsa. Hän kertoo näkevänsä työssään koko maailman – ja sen voi aistia myös miehen valokuvista.

Lentäjä on vanginnut kameran linssille myrskyjä, auringonlaskuja, täysikuita ja revontulia. Hän on julkaissut kuvista kirjoja ja julisteita, mutta otoksia pääsee ihailemaan myös sosiaalisessa mediassa. Christiaan van Heijst ottaa valokuvia Nikonin D800 -kameralla.

Viihdeuutiset

Mies heitti teetä ilmaan 40 asteen pakkasessa

Kanadalainen ammattivalokuvaaja Michael H. Davies on onnistunut ottamaan henkeasalpaavan upean kuvan hyytävän kylmissä olosuhteissa. Pohjois-Kanadassa napapiirin leveysasteella Pangnirtungissa asuva Michael oli havahtunut auringon laskemiseen puolen päivän jälkeen ja päätti hypätä autoonsa.

Yhdessä ystävänsä Markus Siivolan kanssa mies ajoi läheisen vuoren huipulle ottamaan kuvia auringonlaskusta. Sitten kaksikko sai hyvän idean. Michael halusi saada kuviin efektin, joka paljastaisi talven kylmyyden lämminsävyisten auringonsäteiden keskellä.

Lopputulos onkin historiaa. Michael H. Davies on päivittänyt upean kuvan nettisivuilleen, jossa on muitakin vakuuttavia luonto-, maisema- ja muotokuvia. Davies kertoi Huffington Post Canada -lehdelle, että mikäli he olisivat olleet minuuttiakaan myöhemmin vuoren huipulla, ei kuva olisi onnistunut.

Lukemattomien muiden tavoin tamperelaiset Erno Holmberg ja Mikko Alajoki testasivat miten yhdistelmä toimii. Miesten julkaisemilta videoilta saadaan huomata, että tulos oli jälleen kerran kaunista katsottavaa.

Pitihän se kokkeilla ❄💦 #hotwater #lumitykki #frozen #sunrise

Kuva, jonka Mira Ollikainen (@mirapauliinaa) julkaisi

Test shooting before the sun arrives at the 21st of January! 😃💦

Kuva, jonka Christina Gjertsen (@fotografeen) julkaisi

Tanssii enkelten kanssa. Dances with Angels. #enkelit #angels #hotwater

Kuva, jonka Erkki Lampén (@erkkilampen) julkaisi

Digi Matkailu Viihdeuutiset

Lomakuvauksen yksinkertaiset niksit – rahalla ei saa hyviä valokuvia

Jokainen voi toimia oman elämänsä valokuvaajana helposti saatavilla olevan laitteiston avulla. Upeiden kuvien ottamiseen ei välttämättä tarvitse arvokasta kameraa, koska pääasia kuvien ottamisessa liittyy sommitteluun, ideaan ja itsensä voittamiseen.

Toki laadukkaalla kameralla saa paremman tason kuvia, jos aikoo julkaista otoksiaan muuallakin kuin netissä. Nyt Cooperative of Photography -yhteisön huippuvalokuvaajat jakavat matkavinkkejään Thrillist-sivustolla.

Ensinnäkin reissulle mukaan otettava kamera on hyvä tuunata ennen matkaa vanhemman ja halvemman näköiseksi. Tällöin se ei kiinnosta varkaita. Kameraa voi ikään kuin paikkailla pakkausteipillä. Matkalle on hyvä ottaa mukaan vain tarvittava kamerakalusto, eikä yhtään ylimääräistä.

Kun kameraan kiinnittää hihnan jo ennen reissua, ei sitä tarvitse säätää itse kuvaustilanteessa. Usein turistikuviin eksyy epätoivottuja henkilöitä, mutta voi ne poistaa myöhemmin kuvakäsittelyn avulla. Kuvakäsittely sujuu helposti käyttämällä Photoshopin Image Statistics -valikossa Median-toimintaa. Sitä varten kannattaa ottaa noin kymmenen valokuvaa kohteesta ja ohjelma luo kuvan ilman ihmisiä.