Serbia voitti Euroviisut!

Euroviisut · Stara.fi

Serbia on voittanut Eurovision laulukilpailun vuosimallia 2007. Toisena sijoittui Ukraina ja kolmanneksi Venäjä. Suomi sai 53 pistettä, eli Hanna Pakarisen kilpailukappale jäi sijalle 17.

Suomi joutuu siis jälleen ensi vuonna karsimaan finaalipaikastaan, koska sijoitus ei mahtunut kymmenen parhaan joukkoon. Ilmeisesti Suomen melankolinen kilpailukappale ei saanut kansainvälistä viisukansaa puolelleen, vaikka esitys sujui mainiosti. Ruotsi ja Islanti antoivat Suomen kappaleelle täydet 12 pistettä.

Jos tuloksesta haetaan positiivista yllätystä, on se Suomen sijoittuminen suhteessa naapurimaahamme Ruotsiin. Ennakkosuosikiksi aiemmin veikattu The Ark jäi nimittäin kahdella pisteellä Suomen taakse. Näin ollen Ruotsissa on tänä iltana koettu todellinen viisupettymys.

Helsingin Hartwall Areenalla kisatussa Eurovision laulukilpailun finaalissa oli mukana yhteensä 24 maata. Viime vuonna Kreikassa voiton vei Suomen edustaja Lordi kappaleellaan Hard Rock Hallelujah.

Katso Euroviisujen videopodcast-erikoisjaksot tästä tai YouTubesta!