Springfieldit taistelevat Simpsoneista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituimpaan Simpsonit -animaatiosarjaan perustuva elokuva saa ensi-iltansa heinäkuussa. Sarja sijoittuu kuvitteelliseen Springfieldin kaupunkiin, jonka nimisiä kaupunkeja on sekä Yhdysvalloissa että Britanniassa useita.

Nyt Britanniassa ainakin kaksi Springfieldiä haluaa järjestää elokuvan Britannian ensi-illan kaupungissaan. Yhdysvalloista samannimisiä kaupunkeja löytyy yhteensä 16, ja elokuvayhtiö 20th Century Fox on nyt pyytänyt kaupungeilta tarjouksia ensi-illasta.

Britanniassa ensi-illan pitopaikasta käydään kuitenkin Yhdysvaltoja tiukempaa kilpailua, kun alle tuhannen asukkaan Springfield haluaa ensi-illan, vaikka kylästä ei löydy edes elokuvateatteria. Ensi-ilta on tarkoitus järjestää drive-in -tyylisesti ulkona. Samaan aikaan toinen Springfield uskoo omiin mahdollisuuksiinsa saada ensi-ilta kaupunkiinsa.

Vuodesta 1989 saakka televisiossa nähty menestyssarja nähdään valkokankaalla heinäkuussa. The Simpsons Movie -elokuvan Suomen ensi-ilta on 27. heinäkuuta.