Tea : Tytöt tykkää

Singlet · Stara.fi

Jane -yhtyeestä soolouralle siirtyneen Tea Hiillosteen ensimmäinen soolosingle on nimeltään Tytöt tykkää. Discobiittinen lastenlaulu tyrmää kuulijan jo ensikuulemalta.

Kappale pitää kuunnella useaan otteeseen, ennen kuin järkytyksestä toipuu tarpeeksi analysoidakseen viisua hieman tarkemmin. Tea vokaalit kuulostavat soundiltaan ihan kelvollisilta, mutta laulun musiikillinen anti, soundimaailma, sanoitukset ja äänen lapsellinen vääntäminen ovat yksinkertaisesti hirveitä.

Varsinkin säkeistöissä vieraileva miesvokaali Jage on kaikin puolin oksettavan huono. Vierailija lienee löydetty studion viereisestä ojasta sammuneena ja raahattu väkisin studioon. Myös sanoitukset on ilmeisesti raapustettu edellisen illan baarikuitin takapuolelle parissa minuutissa samalla kun kappaleen soundit on valittu ja biisin pohja kasattu.

Vain kappaleen kertosäkeessä on orastavaa tarttuvuutta ja melodia jää kieltämättä mieleen. Kappaleen loputtua päällimmäisenä muistuu kuitenkin vain säälittävän surkea ”casio-rapman” -soundimaailma sekä miesvokaalin ja sanoitusten koomisuus. ”Tytöt tykkää ty-ty, Tytöt tykkää ty-ty, Tytöt tykkää ty-ty, tytöt tykkää pojista ja pojat tykkää tytöistä…” Huh huh, albumista on varmasti tulossa menestys.

Tean soolosingle on toivottavasti tarkoitettu vain 90-lukua parodioivaksi vitsiksi, jollaisena se on toki hauska. Mutta mikäli se on tehty niin sanotusti vakavalla naamalla, kappale hakee vertaistaan jopa Hausmyllyn ja Heidin taannoisista kurabiiseistä. Tytöt tykkää ansaitsee siis yhden säälipisteen hyvästä vitsistä.

Pisteet 1/5

Uusimmat