Die Hard 4.0

Elokuvat · Stara.fi

Actionleffojen benchmark-tapaus oli ensimmäinen Die Hard -elokuva vuonna 1988. Sittemmin John McClane on palannut valkokankaalle vielä kolmesti, kun tuorein jatko-osa Die Hard 4.0 saa ensi-iltansa.

Tällä kertaa kovaotteinen poliisi John McClane joutuu taistelemaan nettiterroristeja vastaan. Ryhmä hallitukseen suivaantuneita hakkereita toteuttaa nyky-yhteiskunnan pahimpiin pelkoihin kuuluvan tempauksen, jossa yhteiskunnan tärkeimmät toiminnot ajetaan alas yksi toisensa jälkeen. Yhdysvallat on palaamassa teknisesti ”kivikaudelle”, ja vain yksi mies voi sen estää.

Perustarina on siis tuttu, ja perinteinen maailman pelastaminen on muokattu onnistuneesti 2000-luvun nettimaailmaan. Tarina on varsin todenmukainen osin siksi, että sitä on ammennettu Wired-lehden tulevaisuuden todellisia nettiuhkiä maalailleesta artikkelista.

Edellisten Die Hard -elokuvien tapaan vauhti on hurja, kun tarina etenee sata lasissa alusta saakka. Monet klaffivirheet häiritsevät tarkkasilmäistä katsojaa, mutta tarinan ja takaa-ajojen muuttuessa loppua kohti jo täysin absurdeiksi, ei moisilla virheillä ole enää juurikaan merkitystä. Varsinkin rekan ja hävittäjälentokoneen taistelu menee jo hieman yli, mutta on kieltämättä viihdyttävää.

Kokonaisuutena Die Hard 4.0 on onnistunut jatko-osa, joka lunastaa kirkkaasti sille asetetut odotukset niin vauhdin kuin viihdyttävyyden saroilla. Bruce Willis onnistuu roolissaan mainiosti, vaikka ikää on jo 52 vuotta ja mies tekee stunttinsä yhä pääasiassa itse. Willis kertoi elokuvan teosta Staralle Lontoossa. Lue haastattelu tästä!

Alkuperäinen nimi: Live Free Or Die Hard

Genre: Toiminta

Ohjaus: Len Wiseman

Pääosissa: Bruce Willis, Timothy Olyphant, Maggie Q, Justin Long, Jeffrey Wright, Mary Elizabeth Winstead

Ensi-ilta: 27.06.2007

Kesto: 2:11

Pisteet 4/5