Grindhouse: Planet Terror

Elokuvat · Stara.fi

Quentin Tarantinon ja Robert Rodriquesin työstämän Grindhouse -tuplaelokuvan jälkimmäinen puolisko tottelee nimeä Grindhouse: Planet Terror. Yhdysvalloissa molemmat osat julkaistaan samana päivänä, mutta Suomessa ne julkaistaan eri aikoihin.

Planet Terrorissa terroristeilta pääsee karkuun myrkkyä, jonka vaikutuksesta ihmiset alkavat muuttua zombieiksi ja valtaavat amerikkalaisen pikkukaupungin. Pieni ihmisjoukko taistelee kuitenkin elämästään ylivoimaiselta vaikuttavaa zombie-joukkoa vastaan. Verta ja suolenpätkiä riittää siis koko vuoden tarpeisiin.

Lukuisista elokuvista ja peleistä tuttu asetelma ei anna käsikirjoituksena mitään uutta lajityypille, mutta toteutus on mitä onnistunein. Siis silloin, jos osaa ottaa elokuvan myös parodian kannalta. Elokuvan genrenä voisi olla esimerkiksi kauhusplatterkomedia. Rodriques on saanut aikaan upean ohjaustyön, ja leffan ongelmat ovatkin juuri käsikirjoituksessa, joka ei onnistu aiheuttamaan edes pientä jännitystä tai ahaa-elämystä.

Elokuvan pääosissa nähdään hieman tuntemattomampia kasvoja, mutta sivuosissa vilahtelee tuttuja tähtiä, kuten Bruce Willis, Stacy ”Fergie” Ferguson ja Naveen Andrews. Kuten Tarantinon elokuvissa yleensä, elokuvan äänimaailma on jokaista musiikkivalintaa myöden lähes täydellinen. Erityisesti moog-klassikon soundit säväyttävät. Quentin lienee siis konsultoinut Rodriquesia vahvasti musiikkipuolella.

Parivaljakolla on ollut takuulla hauskaa tätä elokuvaparia työstäessään. Tarantino nähdään itsekin yllättävän suuressa puheroolissa, joka ei siis jää pelkäksi cameoksi. Kikkailuista erityisesti ”missing reel” -kohtaus on toimiva lisä.

Lisäkiitosta leffalle ropisee heti alussa nähdystä 70’s-tyylisestä ja kaikin puolin aidon oloisesta leffatrailerista. Se saa katsojan heti alusta oikeaan mielentilaan. Katseluhetkellä Grindhouse: Planet Terror on hauska ja viihdyttävä pätkä, mutta elokuvan loputtua siitä ei jää oikein mitään käteen.

Genre: Kauhu (tai kauhusplatterkomedia toim. huom.)Ohjaus: Robert RodriquesPääosissa: Freddy Rodriques, Rose McGowan, Michael Biehn, Josh Brolin, Nicky Katt, Bruce Willis, Marley Shelton, Jeff Fahey, Naveen Andrews, Stacy Ferguson, Quentin TarantinoEnsi-ilta: 20.7.2007Kesto: 1:46

Pisteet 3/5