Evan taivaanlahja

Elokuvat · Stara.fi

Neljä vuotta sitten mainiosti menestynyt naurupätkä Bruce – taivaanlahja saa nyt jatkoa. Tällä kertaa budjetti ei ilmeisesti riittänyt A-luokan päätähden palkkaamiseen, ja muutenkin kyseessä on edeltäjänsä säästöliekillä lämmitetty toisinto.

Nyt Brucen tilalla on uutistenlukija Evan Baxter (Steve Carell), joka vilahti myös edellisessä elokuvassa. Hän saa tehtäväkseen itse Jumalalta (Morgan Freeman) rakentaa Nooan arkki. Juuri kongressiedustajaksi valittu Baxter joutuu kuitenkin tasapainoilemaan uran ja arkin välillä, ja tietenkin perheensä kustannuksella.

Perustarina on siis varsin mielenkiintoinen, mutta sen toteutus haiskahtaa pitkälle. Elokuvan on ohjannut monista menestyskomedioista tuttu Tom Shadyac, joka hoitaakin oman pestinsä kunnialla. Casting tukeutuu Morgan Freemaniin, jolla on kuitenkin vain sivuosa. Muissa rooleissa nähdään pääasiassa ylinäytteleviä b-luokan halpisnäyttelijöitä. Varsinkin pääosaa esittävä Steve Carell ei onnistu täyttämään saappaitaan.

Elokuvan varsinainen ongelma on kuitenkin alusta loppuun saakka ennalta-arvattava ja tylsä käsikirjoitus, sekä sen sisältämä lapsellisen typerä puujalkahuumori. Perheen viisivuotiaat lapset pitävät elokuvaa varmasti hauskana, mutta hieman vanhemmille katsojille kompastelut aiheuttivat vain myötähäpeän aiheuttamia hymähdyksiä. Hauskoiksi tarkoitetut kaatuilut eivät irrotaneet naurua parhaimmillaankaan. Myös tökerö suomenkielinen tekstitys aiheutti katsojissa ihmetystä.

Leffassa nähtävät eläinkohtaukset oli toteutettu näyttävästi, mutta ne eivät riitä nostamaan elokuvaa kolmeen tähteen. Tämä elokuva kannattaa katsoa myöhemmin DVD:ltä tai jättää kokonaan väliin, ellei satu olemaan esimerkiksi samaan genreen kuuluvan Norbit -elokuvan suuri ystävä.

Genre: Fantasia / komedia

Ohjaus: Tom Shadyac

Pääosissa: Steve Carell, Morgan Freeman, Lauren Graham, John Goodman, John Michael Higgins, Jimmy Bennett, Wanda Sykes, Jonah Hill

Ensi-ilta: 3.8.2007

Kesto: 1:37

Pisteet 2/5