Silta salaiseen maahan

Elokuvat Viihdeuutiset · Stara.fi

Katherine Patersonin vuonna 1979 julkaistuun kirjaan perustuva Silta salaiseen maahan on hieno tarina pojasta ja tytöstä, jotka löytävät toisistaan tosiystävät ja lopulta ihastuvat.

Hiljaisen ja syrjäänvetäytyvän Jessin (Josh Hutcherson) elämä muuttuu, kun hänen luokalleen tulee energinen ja taiteellinen Leslie (AnnaSophia Robb). Tyttö on kaiken lisäksi muuttanut Jessin perheen naapuriin. Pian nuorukaiset ystävystyvät ja perustavat läheiseen metsään oman Terabithia-nimisen mielikuvitusmaailmansa, joka on täynnä jännittäviä tarinoita, jättiläisiä, peikkoja ja muita satuhahmoja.

Jess tuntee elävänsä unelmaansa, ja koulun kiusaajatkin ovat saaneet maistaa omaa lääkettään. Elämä näyttää kuitenkin vielä synkän puolensa, ja Jessin maailma romahtaa yhdessä hetkessä. Jessin tomera pikkusisko May Belle on kuitenkin isoveljensä tukena.

Elokuvan perustarina on siis aika perinteinen, mutta onnistuu silti tarjoamaan katsojalle muutamia yllätyksiä ja odottamattomia juonenkäänteitä. Erityisesti casting on onnistunut lähes täydellisesti, vaikka mukana on pääasiassa uusia kasvoja. Erityisen paljon tähtiainesta löytyy pikkusiskon roolin upeasti vetävästä, nykyisin 8-vuotiaasta Bailee Madisonista.

Myös AnnaSophia Robb ja harrypottermainen Josh Hutcherson lienevät tulevaisuuden tähtiä, ja AnnaSophia onkin jo nähty esimerkiksi Jali ja suklaatehdas -elokuvassa ja levyttävänä laulajana. Hieman vauhdikkaammista rooleista tuttu Robert Patrick onnistuu hyvin ankaran isän roolissaan.

Silta salaiseen maahan on kaunis ja elämänmakuinen fantasiaseikkailu, joka sopii mainiosti kaikenikäisille katsojille.

Pisteet 4/5