Riemukas Robinsonin perhe

Elokuvat · Stara.fi

Disneyn tuorein animaatioelokuva kertoo 12-vuotiaasta huippuälykkäästä Laurista, joka loihtii toinen toistaan hienompia keksintöjä. Niillä on kuitenkin tapana hajota juuri h-hetkellä, mikä saa Laurin lopulta hylkämään keksijänuran.

Viimeiseksi keksinnöksi jäänyt muistiskanneri kiinnostaa kuitenkin tulevaisuudesta aikakoneella tullutta hämärämiestä, ja Lauri joutuu mukaan uskomattomaan aikaseikkailuun. Vilppu Robinsonin mukana tulevaisuuteen matkattuaan Lauri tapaa Robinsonin perheen, johon hän tuntee heti kuuluvansa. Laurilla onkin perheeseen aivan erityinen side.

Elokuvan alussa nähdään Aku Ankan, Hessu Hopon ja Mikki Hiiren seikkailu. Se on mukavan leppoisa aloitus, mutta Aku Ankan suomenkielinen dubbaus on surkeaa sössötystä. Itse elokuvassa suomenkielinen dubbaus on toteutettu kuitenkin hyvin ja erityisesti Eija Vilpas on luonteva ja suorastaan loistava orpokodin Mirja-tädin ääniroolissaan.

Elokuvan tarina tuntuu aluksi hieman puuduttavalta, mutta tahti paranee hieman loppua kohti. Loppuratkaisu onkin sitten jo hauska ja yllättävä, kun tarinan palaset kootaan käsikirjoituksessa onnistuneesti kasaan. Sivuosassa nähtävä Kuuppa on hauska sidekick. Kokonaisuutena Riemukas Robinsonin perhe onkin leppoisa lastenelokuva aikamatkailusta, ystävyydestä ja perheestä.

Genre: Animaatio

Ohjaus: Steve Anderson

Pääosissa (ääninä): Eija Vilpas, Henri Piispanen, Akira Takaki, Heikki Sankari, Rinna Paatso, Pekka Autiovuori, Sinikka Sokka, Risto Kaskilahti, Pertti Koivula, Antti Pääkkönen, Nina Tapio, Kari Hietalahti, Mikko Kivinen.

Ensi-ilta: 10.8.2007

Kesto: 1:36

Pisteet 3/5