HIM -yhtye tuotti viime vuonna 1,2 miljoonaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kotimainen HIM-yhtye on tuottanut yhtyeen takaa löytyville kahdelle yhtiölle viime vuonna yhteensä noin 1,2 miljoonan euron voitot. Liikevaihtoa Himsalabim Oy ja Voskon Oy keräsivät 3,6 miljoonaa.

Kauppalehti kertoi tänään, että yhtyeen toiminnasta uusien levyjen tulot, kiertue- ja keikkatoiminta sekä oheistuotemyynti kuuluvat Himsalabim Oy:lle. Voskon Oy kerää puolestaan nykyisin yhtyeen vanhojen levyjen tulot.

Koko tulos ei toki valu suoraan yhtyeen taskuihin, vaan osinkoja jaettiin yhteensä noin 200.000 euroa. Lisäksi yhtyeen jäsenet saavat kuukausipalkkaa. Viime vuoden liikevaihtoa ja tulosta nosti erityisesti vuonna 2005 julkaistu Dark Light -albumi, jota on myyty lehden arvion mukaan yhteensä jo reilusti yli miljoona kappaletta.

Yhtyeen keulahahmo Ville Valo on ollut irti alkoholista nyt noin kolmen kuukauden ajan. Hän kävi taannoin vieroitushoidossa samalla amerikkalaisella klinikalla, jossa ovat huume- ja alkoholikoukuistaan pyristelleet irti myös monet Hollywoodin superjulkkikset. HIM-yhtyeen seuraava albumi Venus Doom ilmestyy syyskuun puolivälissä.