TV Kaista avasi nettidigiboksinsa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuosi sitten ensimmäistä kertaa kokeiltu ilmainen nettipohjainen televisiopalvelu TV-Kaista suljettiin tuolloin nopeasti, kun Yleisradio nosti tapauksesta metelin.

– Meidän mielestämme tämä on samalla tavalla laillinen kuin tavallinen digiboksi. Jokaisella käyttäjällä on omat tallennuksensa, Hibox Systems -yrityksen toimitusjohtajan Staffan Granholm kertoi tuolloin Tietokone.fi -julkaisulle.

Nyt palvelu on palannut, mutta maksullisena. Hintaa ei voida myöskään pitää kovin edullisena, sillä nettitallennuksen hinnaksi on määritelty peräti 20 euroa kolmelta viikolta. Hinta koostuu 8 euron verkkotallentimen maksuerästä ja 12 euron verkkotallentimen säilytysmaksusta. Palvelun vuosihinnaksi tulee siis 346 euroa ja viiden vuoden hinnaksi jo yli 1.700 euroa.

Samalla hinnalla ostaisi omaksi esimerkiksi kuusi tallentavaa 250 gigaista Procaster-digiboksia tai yhdeksän tallentavaa 80 gigaista Vision-digiboksia. Kovan hinnan vastapainoksi asiakas voi tallentaa samanaikaisesti kuutta kanavaa ja ohjelmoida tallennuksia verkon kautta mistä tahansa.