Depp, Knightley ja Harry Potter teinien suosikit

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomesta maailmanlaajuiseksi kasvanut verkkoyhteisö Habbo on järjestänyt kansainvälisen elokuvakyselyn, johon vastasi maailmanlaajuisesti 32.000 teini-ikäistä käyttäjää.

Osallistujilta kysyttiin muun muassa suosikkinäyttelijöitä ja -elokuvia, sekä esimerkiksi mikä tekee elokuvasta hyvän tai huonon. Suomalaisista vastaajista 57 prosenttia käy elokuvissa harvemmin kuin kerran kuussa. Tämä saattaa johtua siitä, että yli puolet pitää elokuvalippujen hintoja kalliina tai erittäin kalliina.

Kansainvälisesti suosituin elokuva oli Harry Potter -sarja yleensä ja suosituin näyttelijä Johnny Depp, joista jälkimmäisen ylivoima oli Suomessa erityisen selkeä, sillä peräti 48 prosenttia äänesti piraattielokuvatähteä. Naisnäyttelijöistä suosituin Suomessa oli niin ikään Pirates of the Caribbean -tähti Keira Knightley, joka sai 21 prosenttia äänistä.

Komedia voitti suosituimman elokuvagenren palkinnon kansainvälisesti. Suomessa toimintaelokuvat olivat lähes yhtä suosittuja. Vähiten suomalaisnuoret pitävät musikaaleista, kun taas kansainvälisesti lännenelokuvat sijoittuivat inhotuimpien joukkoon. Huonon elokuvan tunnusmerkeistä tärkeimpänä suomalaisnuoret pitävät juonen kehnoutta.

Uusimmat