Rakkauden resepti

Elokuvat · Stara.fi

Rakkauden resepti kertoo määrätietoisesta keittiömestari Kate Armstrongista (Catherine Zeta-Jones), jonka elämää hallitsevat perfektionismi ja intohimo ruoanlaittoon.

Pikkutarkka Kate haluaa pitää kontrollin omissa käsissään niin työpaikalla kuin yksityiselämässä. Hienostoravintolassa gourmet-kokkina työskentelevän naisen elämä muuttuu kuitenkin dramaattisesti, kun kohtalonoikkujen myötä hän saa pienen siskontyttärensä Zoen huollettavakseen.

Lisää muutoksia elämään tuo Katen henkilökuntaan liittyvä uusi apulaiskeittiöpäällikkö Nick (Aaron Eckhart), jonka huoleton luonne ja vapaamielinen suhtautuminen niin ruoanlaittoon kuin elämäänkin ylittävät naisen ärsytyskynnyksen.

Huumorintajuisen Nickin charmi on kuitenkin tehokasta, ja mies saa pian yhteyden niin ujoon Zoehin kuin tiukkapipoiseen Kateenkin. Pian keittiössä lentelevät romantiikan kipinät, ja Katen on pakko kohdata läheisyydenpelkonsa sekä muuttaa suhtautumistaan elämään. Rakkauden resepti on välillä hyvinkin vakavamielinen ja surullinen. Leffassa pääpaino on romanttisen rakkauden lisäksi Katen kamppailussa löytää sisäinen äidinvaistonsa ja yhteys sulkeutuneeseen siskontyttäreensä.

Tavanomaista romanttisen draaman kaavaa täydellisesti noudattava leffa onnistuu kuitenkin kirvoittamaan muutamat hyvät naurut vakavahkosta viitekehyksestään huolimatta. Hauskimpia kohtauksia ovat Catherine Zeta-Jonesin esittämän päähenkilön epätavalliset terapiasessiot. Myös leffan päähenkilöiden välille kasvavaa kemiaa ja toistensa vastakohtia edustavan parin sanailua on hauska seurata.

Elokuvan lopputuloksen arvaamiseen ei tarvita Einsteinin älykkyyttä, mutta leffaa katsoo silti hyvien näyttelijäsuoritusten ansiosta mielellään. Zeta-Jones on uskottava työlleen omistautuneena perfektionistina, ja Eckhartkin onnistuu elokuvan väripilkkuna toimivan Nickin roolissaan mainiosti. Hienon näyttelijäsuorituksen tekee myös Katen siskontytärtä Zoea näyttelevä 11-vuotias Abigail Breslin.

Kokonaisuutena Rakkauden resepti on ennalta-arvattavasta käsikirjoituksestaan huolimatta suhteellisen viihdyttävää ajanvietettä. Muiden romanttisten draamakomedioiden tavoin tätäkin leffaa voi suositella romantiikannälästä kärsiville ja onnellisista lopuista pitäville naiskatsojille.

Genre: Draama / komedia

Ohjaus: Scott Hicks

Pääosissa: Catherine Zeta-Jones, Aaron Eckhart, Abigail Breslin, Patricia Clarkson, Jenny Wade

Ensi-ilta: 14.9.2007

Kesto: 1:46

Pisteet 3/5

Uusimmat