Paksuna

Elokuvat · Stara.fi

Mitä tapahtuu sen jälkeen, kun railakkaan baari-illan jälkeen kaksi toisilleen tuntematonta nuorta ihmistä harrastaa seksiä ilman ehkäisyä ja nainen tulee raskaaksi? Yhden tällaisen tarinan kertoo omalla hauskalla tavallaan Paksuna.

Elokuva kertoo Alisonista (Katherine Heigl), joka on juuri saanut unelmiensa työpaikan suositun viihdeohjelman juontajana. Hän päättää juhlia ylennystään railakkaasti, ja herää aamulla tuntemattoman nuoren miehen vierestä. Kyseessä ei ole edes mikään unelmien prinssi, vaan työtön ja nukkavieru nörtti Ben (Seth Rogen).

Alisonin ura televisiossa on vaakalaudalla, sillä työnantaja on jo ennen raskautta kehoittanut häntä laihduttamaan. Ulkonäkö on kaikki kaikessa ja neitokainen joutuukin tukaliin tilanteisiin. Hän haluaa kuitenkin pitää lapsen ja yrittää seurustelua Benin kanssa, vaikka he ovatkin hyvin erilaisia ihmisiä.

Elokuva on todellisuudessa tarinaansa hauskempi, sillä se ei tuputa periamerikkalaista väkisin nauramista ja kaatuiluhuumoria, vaan täräyttää aika ajoin mojovia vitsejä pelkän dialogin voimin. Casting on suorastaan loistava, ja erityisesti pääosassa nähtävä Katherine Heigl onnistuu upeasti roolissaan. Seth Rogen syyllistyy muutamaan otteeseen ylinäyttelemiseen, mutta ei häiritsevässä määrin.

Käsikirjoitusta on tehty pieteetillä, ja se tarjoaakin varsinaiseen punaiseen lankaan täysin liitymättömiä sivuosia, jotka toimivat herkullisena lisänä päätarinalle. Varsinkin pommittaja-Martin ja televisiokanavan sidekick ovat loistavia hahmoja. Elokuvassa nähdään myös monia julkkiksia cameorooleissa. Mukana ovat Jessica Simpson, Jessica Alba, Eva Mendes ja Steve Carrell.

Paksuna on hersyvän hauska elokuva naisellisesta aiheesta myös miehiseen makuun.

Genre: Komedia
Ohjaus: Judd Apatow
Pääosissa: Katherine Heigl, Seth Rogen, Leslie Mann, Paul Rudd
Ensi-ilta: 21.9.2007
Kesto: 2:12

Pisteet 4/5

Uusimmat