Lauri Tähkälle heti kultaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lauri Tähkä & Elonkerjuu -yhtyeen tänään julkaistu albumi Tuhannen riemua on ylittänyt heti julkaisupäivänään kultalevyrajan ja lähentelee jo platinalevyrajaa 28.500 kpl kokonaismyynnillään.

Kultalevy on yhtyeelle uransa neljäs. Viime vuonna Lauri Tähkä & Elonkerjuulle luovutettiin kulta- ja platinalevyt albumista Maailma on renki, ja tänä vuonna kultaan asti myi myös Syntymähäjyt sekä Komia on aina Komia -albumit.

Yhtye vietti alkuvuoden tiiviisti studiossa ja yhtyeen viides albumi, Tuhannen riemua, julkaistiin siis tänään. Albumin ensimmäinen hittisingle Hetkeksi en sulle rupia hallitsi soitto- ja myyntilistoja kesän ajan, ja bändi nousi kesän ehdottomaksi keikkasuosikiksi energisten esiintymisiensä ansiosta.

Lauri Tähkä & Elonkerjuun viime vuosi todisti, että tämä eteläpohjalainen ryhmä on noussut yhdeksi Suomen vetovoimaisimmista yhtyeistä. Yhtyeen edellinen albumi Maailma on renki on myynyt jo 45.000 kappaletta ja viime vuonna yhtye keräsi itselleen viisi Emma-palkintoehdokkuutta ja heidät palkittiin yleisön äänestämänä Vuoden kotimaisen artistin Emma-patsaalla.

Stara haastatteli yhtyettä viime kesänä Ruisrockissa. Katso videopodcast-haastattelu tästä!

Uusimmat