Homojen määrä televisiossa vähenee

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tällä vuosikymmenellä homoseksuaalit ovat olleet erityisen paljon esillä televisiosarjoissa, ja esimerkiksi amerikkalaisissa viihdeohjelmissa väitetäänkin sovellettavan niin sanottua homokiintiötä.

Amerikkalaistutkimuksen mukaan homojen määrä televisio-ohjelmissa on nyt kuitenkin kääntynyt laskuun. Tutkimuksen mittarina on pidetty Yhdysvaltojen televisiossa esitettävissä sarjoissa esiintyvien homoseksuaalien miesten ja naisten määrää.

Tällä kaudella viiden suurimman amerikkalaisen televisiokanavan sarjoista vain seitsemässä on vakiorooleissa homoja, lesboja tai biseksuaaleja, kun viime kaudella määrä oli vielä yhdeksän. Määrä on laskussa jo kolmatta vuotta. Where We Are on TV -nimisen tutkimuksen on suorittanut Gay & Lesbian Alliance Against Defamation -järjestö.

Tämän kauden uusissa televisiosarjoissa nähdään vain yksi uusi ei-heteroseksuaali vakiohahmo, joka oli Cashmere Mafia -sarjassa nähtävä Bonnie Somervillen esittämä biseksuaali roolihahmo Caitlin Dowd. Sarja saa ensi-iltansa ABC-kanavalla joulukuussa.

Kyseisellä kanavalla on muutenkin eniten sarjoja, joissa homot ja lesbot ovat pääosissa. Toiseksi eniten seksuaalivähemmistöjä nähdään CBS -kanavan ohjelmissa.