Stara leivonta

Viihdeuutiset

Ruokataiteilijan keksit hämäävät – näyttävät minikokoisilta aterioilta

Japanin Osakassa asuvan Chikoto Kawakamin luomukset saattavat nopeasti vilkaistuna näyttää herkullisilta lämpimiltä aterioilta. Tarkemmin katsottuna kuitenkin selviää, ettei kyse ole todellisista ruoka-annoksista vaan leivonnaisista.

Ruokataiteilija Kawakami luo näyttäviä keksejä, joista hän tekee kuorruttamisen avulla lämpimien aterioiden näköisiä. Useimmat kekseistä näyttävät perinteisiltä japanilaisruoilta, kuten sushilta, nuudelikeitoilta ja kulhossa tarjoiltavilta annoksilta.

Lämpimiltä aterioilta näyttävien keksien lisäksi Chikoto Kawakami luo täytekakuilta ja muilta jälkiruoilta näyttäviä leivonnaisia. Upeaan ruokataiteeseen päästään tutustumaan Kawakamin Instagram-tilillä.

 

Koti & Asuminen Viihdeuutiset

Kymmenen viikkoa jouluun – valmista koristeet soodataikinasta

Soodataikina valtasi jo viime vuonna kotoilijoiden keittiönpöydät. Helpolla reseptillä voi valmistaa kauniin valkoisia koristeita joulun tunnelmaa luomaan. Koristeet sopivat joulukuuseen ripustettaviksi tai vaikkapa ovikranssiin.

Instagramista löytyy runsaasti kuvia #soodataikina-hashtagilla. Soodataikina valmistuu helposti maissitärkkelyksestä, soodasta ja vedestä miedolla lämmöllä keittämällä. Lisää kattilaan yksi desilitra maissitärkkelystä, kaksi desilitraa ruokasoodaa ja 1,25 desilitraa vettä. Keitä taikinaa miedolla lämmöllä puuromaiseksi ja nosta kulhoon kostean liinan alle jäähtymään.

Kauli jäähtynyt taikina noin puolen senttimetrin paksuiseksi levyksi ja käytä kuvioinnin tekemiseen esimerkiksi pitsiliinaa. Leikkaa taikinasta sen jälkeen kuvioita piparimuoteilla ja tee ripustuslangalle reiät pillillä. Koristeet kuivuvat koviksi huoneenlämmössä yön aikana. Kuivuneet koristeet voi halutessaan maalata, värittää tai tuunata glitterillä. Myrkytön soodataikina soveltuu erinomaisesti eläin- ja lapsiperheissä käytettäväksi.

Kuva, jonka Tupu (@mtupu) julkaisi 3. 12ta 2015 klo 8.39 PST

Kuva, jonka Eeva (@eevli) julkaisi 19. 12ta 2015 klo 13.52 PST

Kuva, jonka Jenna Kivi (@jjennakivi) julkaisi 23. 12ta 2015 klo 15.01 PST

Viihdeuutiset

Pullapojat ovat tylsiä näiden leipomusten rinnalla

Suomalaiset mummot saattavat leipoa lapsenlapsilleen pullapoikia tavallisten nisujen sijaan. Tokiossa bisnestä kasvattaa Kokone-niminen leipomo, jonka tämän hetken suurin myyntituote on nallepullat. Ne myydään päivittäin loppuun.

RocketNews24-sivusto uutisoi nallenmuotoisista pullista, jotka ovat räjäyttäneet japanilaiset leipomotuotemarkkinat. Tokiossa sijaitseva Kokone-niminen yritys myy söpöjä nallepullia, joiden sisällä on vaniljakermatäytettä. Leivoksia valmistetaan päivittäin rajoitettu erä.

Kokonen Twitter-tililtä löytyy runsaasti myös muita leipomotuotteita, jotka näyttävät liian söpöiltä syötäviksi. Jokainen voi hyödyntää ideoita kotona suoritettavassa pullien paistamisessa ja valmistaa tarjolle eläimiltä näyttäviä herkkuja.

Viihdeuutiset

Amatöörileipurin herkut liian suloisia syötäväksi?

Instagramissa ihmiset voivat saada paljon motivaatiota urheilemiseen seuraamalla erilaisia fitness-käyttäjätilejä ja fyysisesti hyvässä kunnossa olevia ihmisiä. Vastapainoksi Instagram tarjoilee myös paljon houkuttelevia kuvia makeista herkuista, joita katsellessa tulee nopeasti vesi kielelle.

Sosiaalisessa mediassa taitavat leipurit ja kokit esittelevät upeita tekeleitään houkuttelevissa kuvissa. Nyt Vickie Liu -niminen nainen on alkanut kasvattamaan nopeasti suosiotaan, minkä syy käykin hyvin selväksi vastustamattoman suloisia kuvia selatessa.

Vickie Liu ei ole ammatiltaan leipuri, mutta hän kuitenkin kuvailee itseään syönnin ammattilaiseksi, mikä onkin antanut naiselle tarvittavan motivaation suloisten jälkiruokien loihtimiseen. Nainen on koristellut todella upeasti donitseja, keksejä ja jäätelöitä, jotka näyttävät niin herttaisilta, että niitä ihailisi pidemmänkin aikaa ennen haukkaamista.

Played with leftover cake scraps and turned some of my donut designs into ice cream cake pops 🐼🐷🐱🍦

Kuva, jonka Vickie Liu 🙊 (@vickiee_yo) julkaisi

White choc raspberry minis in Tiffany blue 💙👌

Kuva, jonka Vickie Liu 🙊 (@vickiee_yo) julkaisi

Love you a brunch 😜🍳🍞

Kuva, jonka Vickie Liu 🙊 (@vickiee_yo) julkaisi

Panda overload 🐼🐼🐼 Happy Friday x

Kuva, jonka Vickie Liu 🙊 (@vickiee_yo) julkaisi

Adorable pusheen cookies from @cuppyandcake 😻😘💕 so spoilt x

Kuva, jonka Vickie Liu 🙊 (@vickiee_yo) julkaisi

Cutest cake pops from my baker bestie @rymondtn 😍😋💕 Hoppy Sunday guys x

Kuva, jonka Vickie Liu 🙊 (@vickiee_yo) julkaisi

Ombré donuts pink edition 😘

Kuva, jonka Vickie Liu 🙊 (@vickiee_yo) julkaisi

Viihdeuutiset

Leivonnaisissa peilikirkas pinta – miten tämä on mahdollista?

Sosiaalinen media tarjoaa paljon inspiraatiota ja motivaatiota ihmisille kuvien muodossa milloin minkäkin asian suhteen. Instagramissa on paljon kuvia lihaksikkaista ja hyväkuntoisista ihmisistä, mutta myös vastapainoksi otoksia mitä herkullisemmista annoksista ja jälkiruoista.

Venäläinen Olga julkaisee olganoskovaa-nimisellä Instagram-tilillään todella kauniita kuvia kakuista, joita ei ole uskoa todeksi. Kakuissa on erikoinen marmoripäällynen, joka näyttää kuin kimaltelevalta ja heijastavalta marmorikuulan pinnalta.

Taitava kakkutaiteilija on saanut ihmiset sekaisin lumoavan upeiden kakkujensa ansiosta. Kakut ovat niin täydellisen kauniita sekä sisältä että ulkoa, että ne saavat katsojalle veden herahtamaan kielelle. Valoa heijastavan pinnan salaisuus ei kuvien avulla vielä ratkea, mutta niiden tuijottamisessa on silti jotakin todella koukuttavaa.

Ruoka

Täydellisen suklaakakun salainen ainesosa paljastui

Kansas Cityssa asuva ja työskentelevä kokki uskoo löytäneensä sellaisen salaisen ainesosan täydellisen suklaakakun luomiseen, että se saa suklaan rakastajat suoraan taivaaseen. Jasper J. Mirabile Jr. -niminen kokki kertoo täydellisen kostea suklaakakun salaisuuden löytyvän majoneesista.

Majoneesia pidetään enemmänkin dippien pohjana, leivän päälle sopivana lisänä ja salaatinkastikkeena, mutta harva voisi kuvitella majoneesin sopivan suklaakakkuihin. Kokki kertoo The Kansas City Star -lehdelle kirjoittamassaan kolumnissa majoneesin maun kuitenkin tasapainottavan sokeria ja estävän suklaakakkua kuivamasta. Majoneesia ei kuitenkaan pursoteta kakkuun täytteeksi vaan se sekoitetaan taikinamassaan.

Majoneesia on ensimmäistä kertaa kokeiltu suklaakakkuun vuosikymmeniä sitten korvaamaan öljyä ja kananmunaa silloin, kun niitä oli vaikeampi saada. Ensimmäinen suklaakakkuresepti, jossa on mainittuna huomattava määrä majoneesia, on painettu lehteen kokin mukaan vuonna 1927.

Ruoka Viihdeuutiset

Söisitkö nämä donitsit? Liian kauniita herkutteluun

Sosiaalisessa mediassa saa nopeasti itselleen nälän aikaiseksi kun käyttää hieman aikaa upeiden leipurien ja kokkien ruokakuvia selaamalla. Nyt australialainen donitsikahvila vietti syntymäpäiviä ja kutsui ammattileipureita liiketiloihinsa koristelemaan donitseja juhlapäivän kunniaksi.

Tempauksen ansiosta sosiaalinen media on nyt pullollaan herkullisia donitsiluomuksi. Brisbanessa sijaitseva Doughnut Time -niminen kahvila juhli yksivuotissyntymäpäiviään, minkä vuoksi se kutsui 20 ammattileipuria tekemään erilaisia herkkuja heidän donitseistaan.

Leipurit koristelivat ja täyttivät donitseja, minkä jälkeen ne kuvattiin. Ammattilaisten tekemät donitsiherkut näyttävät upeilta ja ovat todellista silmänruokaa.

Donitsikuvat saavat veden kielelle ja leipureiden tekemät luomukset näyttämään jopa niin kauniilta, että ne ovat melkein liian näyttäviä syötäviksi. Leipureista osa on koristellut donitsit ja osa muuttanut ne näyttämään pieniltä täytekakuilta. Donitsikuvia ei kannata välttämättä selailla läpi herkkulakon aikana, koska sortumisen vaara on suuri.

Ok here's the last one! Happy birthday @doughnut_time. Thank you for letting me be a part of this fun project. Have loved seeing all the awesome creations by such talented people. Thank you @sweatybettypr Here's my Doughnut crackle sundae It started with 'The OG' cut in half then dipped in melted dark chocolate and then dipped in 100 & 1000's. Then sandwiched in between is a ring of vanilla bean ice cream and a chocolate crackle disc. Topped with whipped cream, 100 & 1000's, almond flakes, dark chocolate fudge sauce and a chocolate crackle shard. That's it! Hope you all enjoyed this little journey. #DTproject 😚😚😚 #doughnuttime #birthday #doughnut #theOG #icecream #sundae #chocolate #sprinkles #chocolatecrackle #sweetmamacakes

Kuva, jonka Sweet Mama Cakes (@sweetmamacakes) julkaisi

@dessertsbyjoey fantastic creation for the #DTProject @doughnut_time | Follow the hashtag to see more X

Kuva, jonka Roxy Jacenko (@sweatybettypr) julkaisi

Love @quincy.lane's amazing creation for the #DTProject in celebration of @doughnut_time's 1st Birthday X

Kuva, jonka Roxy Jacenko (@sweatybettypr) julkaisi