Stranger In You

Elokuvat · Stara.fi

Jodie Fosterin tähdittämä Stranger In You ansaitsee ”vuoden Crash” tittelin loppuun saakka erittäin hyvin rakennettuna jännityspätkänä. Leffassa newyorkilaisen radiotoimittaja Erica Bainin (Jodie Foster) ruusuinen perheidylli murskautuu yhdessä hetkessä, kun hän joutuu miehensä kanssa täysin yllättäen silmittömän väkivallan kohteeksi.

Miehensä ja koiransa menettänyt, mutta oman henkensä nipinnapin säilyttänyt Bain tuskastuu poliisin saamattomuuteen tapauksen selvittämisessä ja päättää aloittaa oman taistelunsa rikollisuutta vastaan. Pian hän elääkin jo kaksoiselämää. Päivisin Erica on radiotoimittaja ja öisin hänestä tulee rikollisia lahtaava mystinen sankari.

Kostoretki saa mediassa suhteettomat mittasuhteet, ja lopulta poliisin (Terrence Howard) tutkimukset alkavatkin osoittaa hänen suuntaansa. Viranomaisilla voi olla kuitenkin oma lehmä ojassa.

Elokuvan tarina etenee hyvin, ja käsikirjoitus onkin viiden tähden arvoinen. Kerronnan vauhti on kutkuttavan verkkainen, eikä ylipitkiä suvantokohtia ole. Näyttelijäsuorituksista erityisesti pääosissa nähtävät Jodie Foster ja Terrence Howard ovat suorastaan loistavia rooleissaan. Jälleen kerran.

Neil Jordanin ohjaustyö on tasaista keskitasoa, eikä siinä oteta irtiottoja tai riskejä mihinkään suuntaan, vaikka mahdollisuuksia olisi ollut vaikka mihin. Kutkuttavan jännittävän tarinan ansiosta katsoja pysyy veitsenterällä loppuratkaisuun saakka. Elokuva tuo monellakin tavalla mieleen upeat Crash ja Running Scared -elokuvat, mutta ei aivan yllä samalle tasolle.

Genre: Toiminta / draama / jännitys



Ohjaus: Neil Jordan



Pääosissa: Jodie Foster, Terrence Howard, Naveen Andrews, Nicky Katt, Mary Steenburgen



Ensi-ilta: 12.10.2007



Kesto: 2:05

Pisteet 4/5