Call Of Duty 4 : Modern Warfare (PC)

Pelit · Stara.fi

Maineikas Call Of Duty -sotapelisarja on saanut uuden osan. Call Of Duty 4: Modern Warfare tarjoilee sisällöltään hieman päivitettyä pelikokemusta, ja suosikkipeli nousikin heti myös pelilistojen kärkeen.

Ykkösosasta saakka pelattavuudeltaan valioluokkaa ollut CoD jatkaa tutulla radallaan ja vahvistaa samalla paikkaansa fps-sotapelien ykkösenä. Nyt mukana on mielenkiintoisia tehtäviä esimerkiksi helikoptereista ja lentokoneista, joiden puikoissa pelaaja saa kylvää tuhoa vihollisen niskaan.

Menoa ohjaa läpi pelin kestävä tarina, joka kietoutuu Venäjän, Lähi-Idän ja ydinaseiden ympärille. Pelaaja saa esimerkiksi kaataa Saddamin kuuluisan patsaan Bagdadissa, joten yhteyksiä tosielämäänkin löytyy. Ydinaseen räjähtäminen menee kuitenkin juonen kannalta jo liian pitkälle. Muilta osin tarina on hyvä, mutta yllätyksetön. Tiuha automaattitallennus pitää tuttuun tapaan huolen, ettei pelaajan tarvitse turhautua samojen kohtausten tahkoamisessa.

Ainoa suurempi miinus Call Of Duty 4: Modern Warfare -pelille tulee sen lyhyydestä. Perusasetuksilla pelin tahkosi läpi vain viidessä tunnissa, kun aikaisempiin CoD-versioihin on aikaa kulunut lähes tuplasti. Pelikokemus jäi siis hieman liian lyhyeksi. Pelin läpäisy avaa kuitenkin Arcade-moden ja cheateja, joten siitä saa irti uusia kokemuksia myös läpipeluun jälkeen.

Battlefieldistä tuttu roolin vaihtaminen olisi tervetullut lisä tähänkin peliin, sillä tehtävät ovat maiseminen muuttumisesta huolimatta pääasiassa saman toistoa. Maisemat ja grafiikka ovat kuitenkin huippuluokkaa, ja peli pyörii myös hieman vanhemmassa PC:ssä. Esimerkiksi vihollisten kasvot, tekstuurit, luodinreiät ja niiden synty sekä käytännössä kaikki muukin grafiikka on ensiluokkaista.

Kokonaisuutena Call Of Duty 4: Modern Warfare on parasta fps-sotapeliä sitten edellisen versionsa. Taannoinen ArmA- Armed Assault toimi myös kelvollisesti, mutta tarina oli pahasti puutteellinen.

Pisteet 4/5