Hymyhuulet DVD

DVD · Stara.fi

Suomen televisiohistorian menestyneimpien ja hauskimpien sketsisarjojen kärkeen lukeutuva Hymyhuulet on nyt vuosien odotuksen jälkeen saatu julkaistua myös DVD-muodossa. Televisiossakin parhaillaan uusintoina pyörivät sketsit voi nyt hankkia myös omiin kokoelmiin.

Pirkka-Pekka Petelius, Aake Kalliala, Ville Virtanen ja Aki Raivio ystävineen toivat suomalaisille tutuksi lukemattomia uusia sketsihahmoja, joista ikimuistettavimpia ovat Mannet, ”auts-töks-töks” Aki ja Turo, Kantri-Jyri sekä Naima ”Nunnuka nunuka” Aslak ja Soikiapää. Klassikkomateriaalia siis, vaikka aika onkin kullannut muistoja vahvasti.

Sarjan ensimmäisestä osasta alkaen katsoja voi elää uudelleen juppiaikakauden koomisimpia piirteitä. Sarjaa esitettiin juuri edellisen nousukauden loppupuolella 1987 – 1988, joten perspektiivi on vähintäänkin mielenkiintoinen vuoden 2007 tilanteeseen nähden. Juppeja ja jupittaria sivalletaankin herkullisesti lukuisissa sketseissä.

DVD-muodossa suosikkisketsit voi katsastaa suoraan putkeen ja Pirkka-Pekka Peteliuksen väsyneet laulukohtauksetkin voi nyt hypätä yli helposti.

Kokonaisuutena Hymyhuulet-DVD on suorastaan pakollinen ostos 80-luvulla varttuneille. Vähintäänkin se kannattaa vuokrata ja katsastaa ainakin Kantri-Jyrin sekä Akin ja Turon legendaariset sketsit uudelleen.

Pisteet 4/5

Uusimmat