50 Cent: Jokelan koulusurmaaja oli hullu! Katso video!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman menestyneimpiin lukeutuva hiphop-tähti 50 Cent käväisi tiistaina Suomessa konsertoimassa. Keikan yhteydessä hän järjesti lehdistötilaisuuden, jossa keskusteltiin myös tähden suhteesta väkivaltaan.

Fiftyltä kysyttiin hänen mielipidettä taannoisiin Jokelan koulusurmiin liittyen. 50 Cent totesi, ettei hiphop-musiikin lyriikoita voida syyttää väkivallasta, ja että viihde ja todellisuus on osattava erottaa toisistaan.

– On olemassa ihmisiä, jotka ovat hulluja ja jotka kuuluvat mielisairaalaan. Sellaiset ihmiset eivät kykene erottamaan viihdettä ja todellisuutta. Sellaisissa tapauksissa tiettyä taidemuotoa voidaan jollain tasolla syyttää, mutta uskon, että se henkilö (Jokelan ampuja) oli jo valmiiksi hullu, eikä voinut ymmärtää eroa, 50 Cent kertoi.

– Kaikki mitä on kirjoitettu hiphopissa ja rockissa, on esitetty myös elokuvina, joilla on paljon suurempi vaikutus. Visuaalisuus vaikuttaa paljon enemmän kuin pelkkä ääni.

Samalla 50 Cent kertoi uudesta elokuvastaan, jonka nimi on selkeästi väkivaltaan viittaava Righteous Kill. Fiftyn lisäksi elokuvassa nähdään muiden muassa Al Pacino, Robert DeNiro ja Danny Wahlberg.

– Kenellään ei ole ongelmaa, kun tuollainen on elokuvan nimenä, mutta jos se olis minun uuden levyni nimi, olisi se joillekin ongelma, Fifty lisäsi.

50 Cent ja Robert De Niro näyttelevät poliisiparia New Orleansiin sijoittuvassa jännityselokuvassa, jonka juoni kertoo hurrikaani Katrinan jälkimainingeista. Poliisit tutkivat De DeNiron entisen parin kuolemaa, jonka väitetään olevan hurrikaanin aikaansaannoksia. Myöhemmin kuitenkin selviää, että hänet murhattiin.

Elokuvan alkuperäinen käsikirjoitus sijoittui Los Angelesiin, mutta Katrinan jälkeen tarina siirrettiin New Orleansiin.

Lehdistötilaisuudessa Fifty sivalsi myös Britney Spearsin hittikappaleen lyriikkaa. Hänen mukaansa eri artistit saavat tehdä eri asioita, sillä Britneyn suusta ”It’s Britney Bitch!” ei ole lainkaan moitittavaa, mutta Fiftyn suusta se olisi paha asia.

Koko lehdistötilaisuus on nähtävänä kolmena Staran videopodcast-jaksona. Jokelan tapahtumia hän kommentoi toisessa jaksossa, jonka voi katsoa tästä.