Sooloilua

Elokuvat · Stara.fi

Kotimaisen draamakomedian syksyn tapaus on Sooloilua, joka tarjoaa silkan hauskuuden lisäksi myös ajattelemisen aihetta hektiselle 2000-luvulle.

Elokuvassa nuori toimittaja Emma (Saija Lentonen) joutuu puhelimessa poikaystävänsä jättämäksi. Tilanteesta hämmentynyt nainen lähetetään yllättäen vielä samana iltana haastattelemaan naistenmiehenä tunnettua kapellimestaria Joel Abrahamssonia (Kari-Pekka Toivonen). Haastattelu kääntyykin päälaelleen ja pian Emma on rakastunut mieheen.

Urbaaniin cityelämään tottunut Emma saa pian huomata hoitavansa Joelin Lea-äitiä (Kristiina Elstelä) maalla vanhassa puutalossa ja kaiken lisäksi hän odottaa miehelle lasta. Kuinka tässä nyt näin kävi? Lisäksi Joelin dementoitunut äiti ei hyväksy Emmaa, joten luvassa on vastoinkäymisiä toisensa perään.

Elokuvan perustarina on varsin onnistunut, vaikka se ei mitään varsinaista uutta tarjoakaan. Erityisesti Elstelän esittämä seniili ja suorastan hulvaton mummo on leffan suola. Näyttelijöistä varsinkin Jani Volanen on todella loistava, vaikka rooli onkin pieni. Toki myös Saija Lentonen ja Kari-Pekka Toivonen toimivat hyvin.

Ohjaaja Lauri Nurksen tyyli varsinkin kohtausten välisissä siirtymisessä on erityisen tyylikästä. Musiikki särähtää korvaan lajityyppiin liian teinimäisenä, mutta itse tunnusbiisi on toki hieno. Kokonaisuutena Sooloilua on hieno elokuva ihmissuhteiden kiemuroista.

Genre: Komedia

Ohjaus: Lauri Nurkse, käsikirjoitus: Katja Kallio

Pääosissa: Saija Lentonen, Kari-Pekka Toivonen, Kristiina Elstelä, Minttu Mustakallio, Jani Volanen

Ensi-ilta: 28.12.2007

Kesto: 1:40

Pisteet 4/5