I Am Legend

Elokuvat · Stara.fi

Richard Mathesonin kirjaan perustuvassa tarinassa Robert Neville (Will Smith) on New Yorkissa asuva sotilas ja tiedemies, joka on jäänyt ainoana henkiin ihmiskunnan tuhonneesta epidemiasta. Tai niin hän ainakin uskoo.

Tutkija joutuu liikkumaan uskollisen koiransa kanssa autiossa suurkaupungissa vain päiväaikaan, koska öisin vallan ottavat mutantit, jotka olivat ennen ihmisiä. Vampyyrien tavoin ne välttävät ultraviolettivaloa, joten päivällä liikkuminen on turvallista. Otukset alkavat kuitenkin hiljalleen oppia uusia taitoja, ja Nevillen tutkimusten jatkuminen on vaakalaudalla.

Kolmen vuoden ajan lähetetyt radioviestit tuovat lopulta paikalle toisia eloonjääneitä, mutta vain huomatakseen, että öinen kaupunki on kuin sotatanner. Lopulta aika käy vähiin ja ihmiskunnan pelastaminen on kiinni vain sekunneista.

Elokuvan perustarina on nähty valkokankaalla jo kymmeniä kertoja eri muodoissaan, joten kyseessä on vain yksi elokuva tässä loputtomassa sarjassa. Tutkijan koira on tarinan kannalta hyvä sidekick, mutta sekään ei kanna tarinaa kovin pitkälle. Lajityyppiin nähden I Am Legend onnistuu vain keskinkertaisesti, ja kaiken lisäksi heppoinen tarina jää jollain tavoin kesken.

Pääosaa esittävä Will Smith on jo elokuvan luonteenkin takia koko ajan kuvissa. Se tuokin selvästi esiin, että kyseessä ei todellakaan ole suositun näyttelijän parhaimpia roolitöitä. Toivottavasti tarina on kirjana parempi.

Genre: Sci-fi / draama

Ohjaus: Francis Lawrence

Pääosissa: Will Smith, Alice Braga, Charlie Tahan, Salli Richardson ja Willow Smith

Ensi-ilta: 21.12.2007

Kesto: 1:42

Pisteet 3/5