I’m Not There

Elokuvat · Stara.fi

Elossa olevat tähdet saavat harvoin elämäkertaelokuvia, mutta folk-laulaja Bob Dylan on sellaisen ilmeisesti ansainnut. Toki miehen ansiot rockmusiikin suhteen on tunnustettu jo vuosikymmeniä sitten.

Elokuvassa Bob Dylanin elämää seurataan peräti kuuden eri näyttelijän esittämänä eri aikakausilta. Lopputuloksena on sekava kuvaus tästä julkisuutta karttelevasta monipuolisesta tähdestä, ja alle viisikymppinen katsoja joutuukin kokoamaan yhteen toisiinsa kuulumattomia juonipalasia aikajanalla, joka on kaikkea muuta kuin kronologinen.

Käsikirjoitus on siis kokonaisuutena varsin sekava, joskin se tarjoaa muutamia hauskoja pieniä hetkiä. Vaikka kyseessä on vahvasti musiikin ja musiikkimaailman ympärille kietoutuva elokuva, eivät musiikkiosuudet onneksi näyttele kovin suurta osaa kokonaisuudesta.

Dylanin tarinassa riittää varmasti kertomista, mutta siitä huolimatta elokuvan alkupuolisko on kuin sulanutta hattaraa. Varsinainen elokuva alkaa vasta, kun loistavan roolin tekevä Cate Blanchett astuu kehiin androgyyninä tähtenä. Hän tekee kerrassaan upeaa työtä, joten ohjaajan rohkea valinta osoittautuu oikeaksi. Myös Richard Gere onnistuu roolissaan.

Pikaisen yleisögallupin mukaan yleisö jakautui kahtia, kun viisikymppiset Dylan-fanit pitivät elokuvaa onnistuneena, mutta nuoremmille se oli sekava kooste folkmusiikin historiasta. Vaikka osa roolisuorituksista on hyviä, on kokonaisuus niin sekava, että kaksi pistettä riittää hyvin.

Genre: Draama

Ohjaus: Todd Haynes

Pääosissa: Christian Bale, Cate Blanchett, Marcus Carl Franklin, Richard Gere, Heath Ledger, Ben Whishaw, Charlotte Gainsbourg, David Cross, Bruce Greenwood, Julianne Moore, Michelle Williams

Ensi-ilta: 14.12.2007

Kesto: 2:18

Pisteet 2/5