Levy-yhtiö EMI irtisanoo artisteja ja henkilökuntaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman neljänneksi suurin levy-yhtiö EMI Group Ltd. on irtisanomassa jopa kolmanneksen noin 6.000 hengen henkilökunnastaaan, irtisanoo artistejaan ja pienentää markkinointibudjettiaan talouslehti Wall Street Journal uutisoi.

Lehden mukaan tiukkoihin säästötoimiin ryhdytään, koska musiikkibisneksen yleinen tuottavuus on laskenut viime aikoina ja liiketoimintaa täytyy siksi tehostaa pitkällä tähtäimellä. Yhtiö ei itse suostunut kommentoimaan tietoa lainkaan.

Toinen arvostettu talouslehti Economist kertoi viime torstaina, kuinka EMI:n johto sai huomata bisneksensä tilanteen kun joukko teinejä ei suostunut vastaanottamaan yhtiön levyjä edes ilmaiseksi. Nuoret oli kutsuttu Lontoon konttoriin kertomaan musiikkimieltymyksistään, mutta levyt eivät kelvanneet palkkioksi.

– Silloin ymmärsimme, että pelimme on pelattu, paikalla ollut muisteli tilannetta.

Levymyynti on ollut viime aikoina kovassa laskussa, eikä edes musiikin digitaalinen myynti ole paikannut aukkoa. Tammikuun alussa kerrottiin, kuinka Yhdysvaltojen levymyynti laski viime vuonna kokonaisuudessaan 9,5 prosenttia, vaikka digitaalinen myynti kasvoi 45 prosenttia.