8 päivää ensi-iltaan

Elokuvat · Stara.fi

Perttu Lepän tuttu Dream Team kokoontuu nyt valkokankaalle 8 päivää ensi-iltaan -elokuvassa. Rakkaustarina kietoutuu tiiviisti teatterin lavan ja klassikkonäytelmä Romeo ja Julian ympärille. Kahdeksan päivän aikana kulisseissa ehtii tapahtua paljon.

Näytelmän naispääosassa Juuliaa esittää Noora (Iina Kuustonen), mutta hän loukkaantuu. Nooraa paikkaamaan astuu yllättäen näytelmän kuiskaajana toiminut Vilma (Laura Birn), joka kärsii kuitenkin pahoista paniikkikohtauksista ja lavakauhusta. Noora suivaantuu roolinsa mennessä sivu suun, ja lisäpuhtia hänelle antaa Vilman rakastuminen näytelmän Romeoon (Mikko Leppilampi).

Noora tekee lopulta kaikkensa, että hänen roolinsa vienyt Vilma epäonnistuisi lavalla ja uudessa ihmissuhteessaan. Lopulta Vilma saa kuitenkin apua yllättävältä suunnalta, mutta ensi-ilta on vasta edessä ja koko rooli vaakalaudalla.

Elokuvan perustarina mukailee kategorian tuttua kaavaa, eikä se sellaisena onnistu yllättämään missään vaiheessa. Ainoat yllätykset – joskin negatiiviset – ovat sidekick-roolissa nähtävät larppaaja-haamupojat, joiden mukanaolo lähinnä hämmästyttää korniudellaan. He saavat myös Vilman pikkusiskon roolin tuntumaan irralliselta ja turhalta.

Elokuvassa on kuitenkin myös valopilkkuja. Kirkkaasti paras hahmo on Vilman hulvaton pyrkyri-äiti (Outi Mäenpää), joka saikin koeyleisön nauramaan kippurassa. Hahmon dialogi on mestarillisen osuvaa. Lavastajan roolissa nähtävä Elina Knihtilä tekee hienon roolin rempseänä lesbona. Myös ensimmäisestä isoa rooliaan tekevä Iina Kuustonen onnistuu todella mainiosti pirullisena juonittelijana, ja hänestä tullaankin vielä kuulemaan paljon. Mikko Leppilampi ja Laura Birn toimivat perinteiseen tapaan.

Musiikki ja äänimaailma on toteutettu kovin heppoisesti. Halpiksen kuuloiset instrumentaaliversiot tutuista hiteistä ovat kuin karaokelevyltä, eivätkä ne onnistu tukemaan tarinaa toivotulla tavalla. Samojen kappaleiden toistuminen useammassa kohtauksessa ihmetyttää myös. Myös Mikon laulukohtauksissa aitojen levytysten ja hahmon puheäänen välillä oleva suuri kontrasti vie uskottavuutta, vaikka itse lauluosuudet ovatkin ihan toimivia. Pyyhkeitä tulee myös äänityksestä, sillä iso osa dialogista menee katsojalta ohi.

Kokonaisuutena 8 päivää ensi-iltaan on mukava välipala, mutta ei ikävä kyllä onnistu antamaan sen kummempia tuntemuksia. Tarina ei yllätä toivotulla tavalla, minkä johdosta elokuva päätyy kategoriaan ”ihan jees”. Tällä tiimillä olisi voinut saada aikaan hienommankin elokuvan.

Genre: Romanttinen komediaOhjaus: Perttu LeppäPääosissa: Laura Birn, Mikko Leppilampi, Iina Kuustonen, Timo LavikainenEnsi-ilta: 25.1.2008Kesto: 1:53

Pisteet 3/5