Kolmistaan

Elokuvat · Stara.fi

Kotimainen rakkausdraama Kolmistaan on puuduttavan huonosti toteutettu tarina kolmiodraamasta. Elokuvan päähenkilö Tomi Laakso (Kari-Pekka Toivonen) on 35-vuotias tutkija, joka elää onnellista perhe-elämää vaimonsa Marian (Liisa Kuoppamäki) ja kahden lapsensa kanssa.

Tomi tapaa sattumalta Janitan (Matleena Kuusniemi), josta tulee hänelle pakkomielle. Rehellisenä miehenä Tomi kertoo asiasta vaimolleen, joka vaatii saada tutustua Janitaan. Maria saakin pian huomata, että aviomies on ihastunut toiseen naiseen, joten hän ottaa aikalisän perhe-elämästä pakenemalla kotoaan. Lopulta tulee kuitenkin aika kohdata tapahtunut silmästä silmään.

Tarinan lähtökohta on varsin herkullinen, mutta perusasetelma runnotaan elokuvan alkupuolella läpi niin vauhdilla, ettei katsoja ehdi mukaan. Elokuvalle tärkeä pohjustus jää siis puolitiehen, eikä elokuva onnistu avautumaan myöhemminkään ja kokonaisuus jää halvaksi pintaraapaisuksi. Elokuvan hahmot jäävät kuin paperinukeiksi, eikä katsoja saa niihin tunnesidettä. Esimerkiksi perheen lasten ja isoisän hahmot ovat irrallista täytettä.

Käsikirjoitus lienee raapaistu ruokatunnilla tupakka-askin kanteen tai se on jäänyt muuten puolitiehen, sillä elokuva loppuu täysin kesken, eikä siinä nähdä edes häivähdystä draaman kaareen kuuluvasta loppuhuipennuksesta. Kehnon käsikirjoituksen takia kokonaisuus tuntuu enemmän televisiosarjan jaksolta kuin elokuvalta. Tarinan ainoa herkullinen hetki koetaan kolmikon yhteisellä ensitapaamisella.

Elokuvan musiikki on ylidramaattista ja tarinaan kuulumatonta, paitsi kohtauksissa, joissa efektejä olisi tarvittu. Äänimaailma onkin ilmeisesti tehty jonkinlaisena koulutyönä. Kokonaisuutena Kolmistaan on keskimääräistä selvästi heikompi kotimainen täyteleffa, joka ei onnistu säväyttämään millään osa-alueella. Kaksi pistettä tulee yrityksestä ja Taneli Mäkelän roolityöstä.

Genre: DraamaOhjaus ja käsikirjoitus: Peter LindholmPääosissa: Kari-Pekka Toivonen, Liisa Kuoppamäki, Matleena Kuusniemi, Elias Eronen, Venla Levänen, Juhani Niemelä, Taneli Mäkelä, Marjaana Maijala, Suvi Aho, Susa Saukko, Rea MauranenEnsi-ilta: 1.2.2008Kesto: 1:40

Pisteet 2/5