Nanny Diaries

Elokuvat · Stara.fi

Oletko pitänyt au-pairin työtä kevyenä lomailuna? Tämän elokuvan jälkeen et pidä. Nanny Diaries kurkistaa hauskalla tavalla ökyrikkaan lapsiperheen kulissien takaiseen arkeen lastenhoitajan näkökulmasta.

Nuori menestyjä Annie Braddock (Scarlett Johansson) on juuri valmistunut collegesta, mutta uraputken sijaan hän haluaa tutustua itseensä. Äiti olettaa tyttärensä työskentelevän maineikkaassa pankkiiriliikkeessä, mutta todellisuudessa hän raataa rikkaan perheen lastenhoitajana ympäri vuorokauden.

Elokuvan alkuasetelma antaa mahdollisuuksia monenlaisiin skenaarioihin, ja niitä käsikirjoittaja onkin kehitellyt varsin onnistuneesti. Erityisesti perheenäitien lastenhoitaja-seminaarit ovat hulvattoman hauska idea. Scarlett Johansson tekee onnistuneen roolityön, mutta vielä häntäkin paremmin suoriutuu Laura Linney, joka nähdään ökyrikkaan, mutta onnettoman äidin roolissa. Elokuvan casting on erittäin onnistunut sivurooleja myöden.

Vauhdikkaan alun jälken elokuva hieman tyssää, mutta lähtee taas hiljalleen liikkelle draaman kaarta mukaillen. Lopulta tarina onnistuu olemaan herkullisuuden rajamailla. Ohjaajina toimineet Shari Springer Berman ja Robert Pulcini tekevät hienoa työtä, ja hahmojen esittely on tehty hauskasti museomuotoon. Muutenkin kuvia käytetään varsin estottomasti sadunomaisen kerronnan apuvälineinä.

Genre: Draama / komediaOhjaus: Shari Springer Berman, Robert PulciniPääosissa: Scarlett Johansson, Laura Linney, Donna Murphy, Chris Evans, Paul Giamatti, Alicia KeysEnsi-ilta: 11.1.2008Kesto: 1:46

Pisteet 3/5