Juno

Elokuvat Viihdeuutiset · Stara.fi

Alkuvuoden parhaimpiin kuuluvasta elokuvakokemuksesta vastaa Jason Reitmanin Juno, joka on elämänmakuinen ja hauska kuvaus eräästä teiniraskaudesta ja arkipäivästä sen ympärillä.

Juno (Ellen Page) on 16-vuotias ikätovereitaan selvästi fiksumpi tyttö, joka sattuu kuitenkin tulemaan raskaaksi parhaalle ystävälleen Bleekerille (Michael Cera). Neitokainen ei itse ota aiheesta juurikaan paineita, vaan päättää synnyttää lapsen ja antaa sen adoptoitavaksi itse valitsemilleen vanhemmille (Jennifer Garner ja Jason Bateman).

Suorapuheinen Juno joutuu kurkistamaan tahtomattaan aikuisten maailmaan ja aikuisten maailman sääntöihin, mutta hän ottaa asiat vastaan omalla suorasukaisella ja ketään kumartelemattomalla tyylillään. Junon isä (J.K. Simmons) ja äitipuoli (Allison Janney) auttavat tytärtään mahdollisuuksien mukaan. Apu onkin tarpeen, sillä matkassa on monta mutkaa.

Elokuvan pääosassa nähtävä Ellen Page tekee uskomattoman hienon roolityön, joka jo yksin tekee Junosta mainion elokuvan. Yleensä mainio Michael Cera jää hiukan varjoon, sillä hänellä on vain pieni sivurooli. Varjoon jää myös Jennifer Garner, mutta ohjaajan valinta keskittyä lähinnä Junoon on aivan oikea.

Junon aikuismainen roolihahmo lähentelee tosin jo epäuskottavaa, mutta onnistuu taiteilemaan vain sen rajoilla. Käsikirjoitus on loistava ja täynnä yllätyksiä. Katsoja ei osaa aavistaakaan tulevia juonenkäänteitä. Myös elokuvan huumori on hersyvää, eikä lainkaan väkinäistä. Siitä syystä myös mehukkaat vitsit aukeavat usein vasta pienen pohdinnan jälkeen.

Kokonaisuutena Juno on hyväntuulinen ja leppoisa komedia, joka saa varmasti hymyn huulille.

Genre: Draama / komediaOhjaus: Jason ReitmanPääosissa: Ellen Page, Michael Cera, Jennifer Garner, Jason Bateman, Allison Janney, J.K. Simmons, Olivia ThirlbyEnsi-ilta: 1.2.2008Kesto: 1:38

Pisteet 5/5