Lust, Caution

Elokuvat · Stara.fi

Menestyselokuvat Hiipivä tiikeri, piilotettu lohikäärme ja Brokeback Mountain aikaisemmin työstänyt kaksinkertainen Oscar-voittaja Ang Lee käsittelee uudessa Lust, Caution -elokuvassaan Toisen maailmansodan aikaisia Kiinan ja Hong Kongin vastarintajoukkoja.

1940-luvun Shanghaihin ja Hong Kongiin sijoittuva elokuva kertoo nuoresta naisesta, joka värvätään auttamaan Japanin kätyrinä toimivan poliitikon murhassa. Tutun kaavan mukaan neito rakastuu kohteeseensa, mutta surmasuunnitelmia on mahdoton peruuttaa. Rakkaus ja velvollisuus käyvät kaksintaistoon hänen mielessään.

Elokuvan yksinkertainen tarina ei sitten juuri muuta sisälläkään, vaikka kestoa on lähes kolme tuntia. Käsikirjoitus ja ohjaus luovat yksinkertaiselle tarinalle toki mielenkiintoisen jännitteen, joka säilyy loppuun saakka tarinan soljuessa hiljalleen eteenpäin. Roolisuorituksista erityisesti naispääosa on vaikuttavan aito.

Huippukohdat loistavat kuitenkin poissaolollaan, joten kokonaisuutena elokuvasta muodostuu puuduttavan pitkä. Tarina on sinänsä ihan toimiva, mutta sen olisi voinut kertoa puolessatoista tunnissa. Kiinan viranomaiset ratkaisivatkin asian leikkaamalla jo etukäteen elokuvan seksikohtaukset pois.

Hiipivän tiikerin ystäville tämä luultavasti kolahtaa ihan mukavasti, mutta muiden kannattaa ottaa tyyny mukaan.

Genre: Draama / jännitysOhjaus: Ang LeePääosissa: Tony Leung, Tang Wei, Joan Chen, Wang LeehomEnsi-ilta: 8.2.2008Kesto: 2:40

Pisteet 3/5