Michael Jackson : Thriller

Albumit · Stara.fi

Maailmanhistorian myydyin albumi on täällä jälleen. Popmusiikin tulevaisuuden 25 vuotta sitten mullistanut Michael Jacksonin Thriller on edelleen maineensa veroinen. Levyn juhlapainoksella on nyt mukana myös 2000-luvun tähtien versioita klassikkokappaleista.

Thriller-levyä ei kerta kaikkiaan pysty arvioimaan kappale kappaleelta, sillä jokainen raita on viiden tähden arvoinen. Tältä levyltä on julkaistu enemmän hittejä ja listaykkösiä kuin miltään muulta albumilta koskaan. Albumi oli aikanaan käsittämättömät 37 viikkoa Yhdysvaltojen listaykkösenä.

Albumin raidat ovat innoittaneet musiikintekijöitä satoihin, ellei jopa tuhansiin, uusiin hitteihin ja kappaleista lainatut samplet ovat nekin tehneet lukuisista kappaleista tarttuvampia. Mikäli tämä levy ei vielä ole tuttu, kerrottakoon että se sisältää muiden muassa kappaleet Thriller, Beat It, Billie Jean, Human Nature, Baby Be Mine, Wanna Be Startin’ Something ja The Girl Is Mine.

Kappaleiden uudet versiot eivät kaikesta huolimatta ole takuuvarmoja hittilekoja. Niiden soundimaailma on lähellä Justin Timberlake – Britney Spears -akselia, mikä tuntuu liian halpikselta kertakäyttöpopilta ottaen huomioon Thrillerin aseman. Black Eyed Peas -yhtyeen Stacy ”Fergie” Ferguson vierailee Beat It -kappaleen uudessa versiossa, mutta anti jää kovin ohueksi. Kanye West on myös työstänyt oman varsin tyylikkään versionsa samasta raidasta.

Aika kultaa usein muistot myös vanhojen levyjen suhteen, mutta tällä kertaa kultaa löytyy myös oikeasti. Tämä levy kuuluu jokaiseen levyhyllyyn jo pelkkien historiallisten seikkojen perusteella.

Pisteet 5/5