Kalkkuna saa sittenkin osallistua Euroviisuihin

Euroviisut · Stara.fi

Menestyneenä euroviisumaana tunnettu Irlanti yllätti viikonloppuna eurooppalaiset valitsemalla maansa edustuskappaleeksi kalkkunan esittämän discokappaleen. Luit oikein, sillä maata edustaa Belgradin Euroviisuissa Dustin The Turkey -niminen kalkkunahahmo.

Erikoisesta valinnasta seurasi Lordin taannoisen valinnan tapaan kansainvälistä kädenvääntöä siitä, saako moinen hahmo yleensäkään osallistua Euroviisuihin. The Sun -lehden mukaan EBU:n johto haluaisi nimittäin diskata hahmon kisoista. Tieto osoittautui kuitenkin nopeasti virheelliseksi, sillä mistään diskauksesta ei ole ollut puhetta.

– Ei pidä paikkaansa, ei todellakaan. Irlannin edustajasta on kyllä keskusteltu, mutta ei mitenkään vakavammin, Euroopan yleisradioliiton EBU:n suomalaisjäsen Kjell Ekholm kertoi Ilta-Sanomille.

Kilpailukappale irvailee kaiken lisäksi Euroviisuille, ja kappaleen nimi on Irelande Douze Pointe, eli Irlanti 12 pistettä. Irlanti pyrkii erikoisella valinnallaan tekemään ehkä jonkinlaisen irtioton, sillä yleensä varsin hyvin menestynyt maa joutui tyytymään viime vuoden kisoissa jumbosijaan. Dustin on kuitenkin nyt saanut kotimaassaan lähes kulttisuosion. Katso video tästä tai artikkelin alta.