Rambo

Elokuvat · Stara.fi

Legendaarinen John Rambo (Sylvester Stallone) on täällä taas. Tällä kertaa yhden miehen armeija on vetäytynyt Pohjois-Thaimaan ja Burman rajajoelle viettämään eläkepäiviään, kun ryhmä lähetyssaarnaajia joutuu yllättäen Burman sotilasjuntan käsiin.

Rambon eläkepäivät keskeytyvät, kun hänen täytyy pelastaa amerikkalaiset kokonaisen armeijan kynsistä. Armeijan, joka toteuttaa silmittömiä julmuuksia niin aikuisten kuin pikkulastenkin teloittamiseksi.

Juuri siinä onkin elokuvan tärkein pointti, jota yksikään katsoja ei saa ohittaa. Tarina ei nimittäin ole tuolta osin fiktiota, vaan täyttä totta Burmassa. Äärimmäisen verinen elokuva onkin varsin toimiva muistutus siitä, mitä maassa todella tapahtuu, vaikka verenvuodatus onkin kuvattu liian mässäilevällä tyylillä.

Elokuvassa on toki mukana myös fiktiota. Esimerkiksi palkkasoturien hahmot ovat typerästi ylivedettyjä stereotypioita, joiden rooleissa nähdään työväenopiston näyttelijäkurssin tähtiä. Stallonen roolikin jää sekin etäiseksi puhisijaksi.

Käsikirjoitus noudattaa tuttua peruskaavaa, mutta se on siitä huolimatta keskinkertaisen toimiva ehkä juuri Burman tilanteen takia. Poliittisen tietoisuuden lisäksi elokuva ei tosin tarjoa minkäänlaisia elämyksiä, mutta täyttää koko vuoden kiintiön räjähdyksiä, verta ja suolenpätkiä. Ilman Burma-näkökulmaa elokuvalle riittäisi kaksi pistettä.

Genre: Toiminta / seikkailuOhjaus: Sylvester StallonePääosissa: Sylvester Stallone, Paul Schulze, Julie Benz, Matthew Marsden, Graham McTavishEnsi-ilta: 22.02.2008Kesto: 1:33

Pisteet 3/5