Cloverfield

Elokuvat · Stara.fi

Televisiosta tutun Lost-menestyssarjan luoja J.J. Abrahams pyrkii nyt pelottelemaan katsojia myös valkokankaalla, mutta heikoin tuloksin. Cloverfield kertoo New Yorkin sydämessä asuvista nuorista, joiden juhlailta päättyy painajaiseen, kun ulkoavaruuden örkit hyökkäävät kaupunkiin.

Siinä tarina sitten onkin kaikessa monipuolisuudessaan. Ohjauspuolen perusideansa elokuva on ”lainannut” Blair Witch Project -elokuvasta, eli koko puolitoistatuntinen on kuvattu subjektiivisesta näkökulmasta yhdellä kameralla. Idea on siis jo nähty, koluttu ja kulutettu loppuun. Cloverfield onkin hyvä esimerkki siitä, että ”lainatun” idean toisinto ei välttämättä toimi, vaikka se olisikin tehty isolla rahalla.

Sotkuinen ”kotivideokuva” menee liiallisuuksiin, ja lopputulos on haukotuttavan tylsä jo pelkästään aneemisen käsikirjoituksen takia. Elokuvan koko tarina sivujuonteineen mahtuu sujuvasti yhteen virkkeeseen, ja siltä se tuntuu myös valkokankaalla. Toki mukana on myös ripaus jännitystä, mutta tyylilaji vie siltäkin terän. Lavastus ja digiefektit ovat ainoat kiitettävän arvoiset suoritukset, mutta nekään eivät muuten laimeaa elokuvaa onnistu pelastamaan.

Cloverfield olisi varmasti parhaimmillaan kännykän tai iPodin ruudulta ruuhkabussissa katsottuna.

Genre: Sci-fi / toiminta / jännitysOhjaus: Matt ReevesPääosissa: Lizzy Caplan, Jessica Lucas, T.J. Miller, Michael Stahl-David, Mike Vogel, Odette YustmanEnsi-ilta: 29.02.2008Kesto: 1:26

Pisteet 2/5