Backstreet Boysin tuottaja kavalsi yli 200 miljoonaa euroa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Musiikkituottaja Lou Pearlman on todettu syylliseksi massiiviseen petokseen, josta hänen kerrotaan hyötyneen yli 200 miljoonaa euroa.

Esimerkiksi Backstreet Boys ja N Sync -yhtyeiden tuottajana toiminut Pearlman oli esimerkiksi väärentänyt kuolleen miehen nimikirjoituksen asiakirjoihin, joiden avulla hän sai huijattua pankeilta ja sijoittajilta satojen miljoonien sijoitukset.

Uhreja oli yhteensä peräti 350, joista 250 yksityisiä sijoittajia. Rikollinen toiminta jatkui yli 20 vuoden ajan lukuisten tekaistujen yritysten nimissä, New York Daily News kertoi.

Orlandolainen tuomioistuin totesi miehen syyllistyneen kahteen petokseen, rahanpesuun ja velallisen epärehellisyyteen. 53-vuotias tuottaja tunnusti tekonsa. Hän voi saada jopa 25 vuoden vankeustuomion ja miljoonan dollarin sakot. Tuomio julistetaan 21. toukokuuta.