Charlie Wilsonin sota

Elokuvat · Stara.fi

Tällä kertaa hieman toisenlaisen kuvan kylmän sodan kulissien takaisesta pelistä ja CIA:n toiminnasta antaa hauskalla tavalla elokuva Charlie Wilsonin sota, joka perustuu tositapahtumiin.

George Crillen samannimiseen kirjaan perustuva elokuva kertoo kongressin jäsenestä Charlie Wilsonista (Tom Hanks), joka alkaa yllättäen hoitaa salaista operaatiota maapallon toisella puolella Afganistanissa. Operaatio tähtää maahan hyökänneen Neuvostoliiton kaatamiseen ja vaikuttaa siten myös kylmän sodan päättymiseen.

Avukseen Wilson saa räväkän omaperäisen CIA-agentti Gust Avrakotosin (Philip Seymour Hoffman), jonka kanssa hän matkustaa ympäri maailmaa hoitamassa aseita Afganistaniin. Parivaljakon apuna kulisseissa toimii myös Wilsonin rakastajatar monimiljonääri Joanne Herring (Julia Roberts). Elokuvan tarinasta tekee äärimmäisen mielenkiintoisen ja jopa hauskan se, että tarina perustuu pitkälti tositapahtumiin.

Tom Hanks on loistava byrokratian rattaiden pyörittäjän roolissaan, mutta Philip Seymour Hoffman on puolestaan täysin ilmiömäinen törkyisen agentin roolissaan. Taistelukohtausten digitaaliefektit on toteutettu huonosti, mutta vastaavasti aidot uutiskuvat tuovat muistutuksen tarinan todenperäisyydestä. Kokonaisuutena elokuva on varsin hauska kuvaus kylmän sodan poliittisesta pelistä. Hoffman tarjoaa myös muutamat hyvät naurut.

Genre: Draama

Ohjaus: Mike Nichols

Pääosissa: Tom Hanks, Julia Roberts, Philip Seymour Hoffman

Ensi-ilta: 8.2.2008

Kesto: 1:43

Pisteet 3/5